Català: “Oltra no pot excusar-se, amagar-se ni mentir més sobre el centre de menors de Bunyol”

La portavoz adjunta del Grupo Parlamentario Popular (GPP), María José Catalá.
La portavoz adjunta del Grupo Parlamentario Popular (GPP), María José Catalá.

Post també disponible en: Castellano

La portavoz adjunta del Grupo Parlamentario Popular (GPP), María José Catalá.
La portavoz adjunta del Grupo Parlamentario Popular (GPP), María José Catalá.

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Popular (GPP), María José Catalá ha assegurat avui que “la vicepresidenta Oltra no pot excusar-se, amagar ni mentir més sobre la situació al centre de menors de Bunyol” després de conèixer noves advertències de la Fiscalia sobre el col·lapse i l’incompliment de la legalitat.

El GPP ha sol·licitat la compareixença de la vicepresidenta Oltra després de la inspecció sorpresa de la Fiscalia al centre de menors de Bunyol. “Sabem que la situació continua sent alarmant i el que està passant és una falta absoluta de responsabilitat cap a aquests menors tutelats per la Generalitat”.

Maria José Català ha indicat que “la ràtio a Buñol no només es duplica sinó que en ocasions s’ha arribat a triplicar. Aquest centre té una capacitat per a 30 menors i en ocasions hi ha hagut 84 menors tutelats, dormint en matalassos per terra i sense unes condicions mínimes que ha de tenir qualsevol pare o mare que en aquest cas és la Generalitat qui té la tutela “.

Per a la responsable popular, “Oltra no pot amagar més, ni excusar ni mentir més. Ha de venir a les Corts a donar explicacions, dir-nos per què un any després de la primera visita de la Fiscalia en la qual es va recomanar que s’apliqués mesures correctores, torna la Fiscalia per sorpresa i es troba amb la mateixa situació “.

“La vicepresidenta ha d’explicar quin és el problema real en aquest moment amb els centres de menors i per què en tota la legislatura la Conselleria no ha estat capaç d’oferir un servei oportú, coherent i responsable amb aquests menors”.

Finalment, Català ha manifestat que “Oltra ha d’explicar per què la infància amb tot el que comporta, amb l’especial vulnerabilitat dels menors tutelats està sent i ha estat la part més malparada d’una gestió del Botànic que ha estat insensible i indolent amb les necessitats dels més vulnerables “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*