CCPV- COAG considera una agressió al món rural les grans plantes fotovoltaiques

Post també disponible en: Castellano

Les zones rurals i perifèriques “estan sotmeses a un model extractivista en el qual el seu paper és el de produir béns i serveis barats per als grans centres de consum, patint les conseqüències socials, econòmiques i ambientals que d’això es deriven” afirmen des de l’organització agrària, Coordinadora Llauradora del País Valencià (COAG). Com a resultat “tenim un medi rural desposseït i buidatge, en el qual el despoblament, l’envelliment i la masculinización són la dinàmica poblacional, i en el qual les activitats agràries no són considerades socialment com una alternativa de futur viable i digna” afigen.

Aquest abandó constant de les activitats agrícoles, ramaderes i forestals afavoreix “l’acumulació per part de capitals, fons d’inversió o terratinents, per als qui la terra és un factor productiu més sobre el qual acumular capital, ja siga explotant els seus cultius, construint habitatges o hotels o instal·lant plantes eòliques, termosolars o fotovoltaiques” assenyalen. “L’actual explosió de sol·licituds d’instal·lació de plantes fotovoltaiques concentrades en determinats municipis -agreguen- respon a aquesta lògica. No es justifica per l’emergència davant el canvi climàtic. Portem 50 anys d’emergència i poc o res s’ha fet sobre aquest tema. Tampoc és possible, per motius físics i geològics, substituir tot el consum d’energia fòssil de la nostra societat per energies renovables”.

L’elecció de la ubicació de les plantes “tampoc respon a criteris d’eficiència ni atén el seu possible impacte mediambiental, sinó que se situen on més barat resulta o més es facilita l’accés a la terra” asseguren les fonts. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*