Cemex Espanya anuncia un “profund procés de reestructuració” i l’inici d’un expedient de regulació d’ocupació (ERO)

Planta que la empresa cementera Cemex tiene en el término de Buñol.

Post també disponible en: Castellano

Planta que la empresa cementera Cemex tiene en el término de Buñol.
Planta que la empresa cementera Cemex tiene en el término de Buñol.

Des de la filial operativa espanyola del grup Cemex a Europa, Cemex Espanya Operacions, SLU, han informat de l’inici d’un “procés de reestructuració que afectarà tant al seu model d’organització com a la seva implantació industrial a Espanya”.

“La situació del sector i les perspectives de la indústria davant la nova regulació europea sobre els drets d’emissió de CO2, a partir de l’any 2020, fan totalment necessari l’adopció d’una sèrie de mesures per a assegurar el manteniment de l’activitat de Cemex a Espanya i la seva presència en els diferents mercats en què opera “, segons les mateixes fonts.

Dins d’aquest procés es preveu “tant una important reducció de la seva estructura com el cessament d’activitat en dues de les set fàbriques de ciment amb què compta al nostre país”.

Ahir s’ha comunicat als representants sindicals dels centres afectats de la intenció de la companyia d’iniciar un procés d’acomiadament col·lectiu.

Les fàbriques directament afectades són les situades a Gádor (Almeria) i Lloseta (Balears) a més d’altres centres de treball, determinades oficines comercials i les pròpies oficines corporatives centrals.

“Les negociacions corresponents amb els treballadors s’iniciaran durant el mes de novembre, per la qual cosa fins a aquest moment no es facilitarà més informació”, segons ha informat fonts del grup.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*