Cheste acoge a partir del próximo lunes unas Jornadas de Bienestar Animal: Educación canina

Cartel de las jornadas en Cheste.
Cartel de las jornadas en Cheste.

Post també disponible en: Castellano

Cartel de las jornadas en Cheste.
Cartel de las jornadas en Cheste.

Dilluns que ve, 9 d’abril, arrencaran les Jornades de Benestar Animal a càrrec de l’associació PRODA (Professionals per a la Defensa Animal), en col·laboració amb l’Ajuntament de Xest. Les jornades, que es realitzaran durant les tardes del 8, 10 i 12 d’Abril de 18:30 a 20 hores, es dividiran en dues sessions teòriques que tindran lloc a la sala de plens de l’Ajuntament, i una sessió pràctica, al parc de gossos davant a les dependències de la Policia Local de Xest.

“La proposta que ens va arribar a través de l’associació PRODA ens va semblar molt interessant. En aquestes jornades es va a conscienciar sobre la legislació que afecta els propietaris i propietàries de mascotes, l’obligatorietat del microxip, o la necessitat de recollir excrements en l’espai públic. També s’aprofundirà durant les sessions pràctiques, en les quals participaran els veïns i veïnes al costat de les seves mascotes, sobre la conducta dels animals “, explicava la regidora Carmen Prim.

Les dues primeres sessions seran teòriques i tractaran tant sobre les obligacions dels propietaris i propietàries d’animals de companyia, com els problemes més freqüents de conducta canina, legislació i primers auxilis veterinaris. Les jornades es tancaran amb una sessió pràctica que es realitzarà durant la tarda del 12 d’abril, en la qual hi haurà un taller d’educació i habilitats canines, ordres bàsiques i consells per a una adequada tinença i relació amb els animals.

PRODA és una associació sense ànim de lucre l’objectiu principal és conscienciar, sensibilitzar i formar la població en general en el respecte cap als éssers vius, humans i no humans. L’equip de l’associació comptarà amb professionals de diferents matèries: psicologia, educació, seguretat canina, dret, etologia, veterinària, etcètera.

“Les jornades estan tenint molt bona acollida. Queda una setmana perquè finalitzi el període d’inscripció i ja s’han apuntat més de 20 persones, sent 40 places el màxim que oferim. Aquesta és la primera vegada que comptem amb l’associació PRODA per fer una iniciativa d’aquest tipus, seguint la línia de col·laboració que hem realitzat amb associacions com Jadoul Més que gossos i La Canera, entre altres, en diferents actes de conscienciació sobre benestar animal ” , afegia Prim.

La inscripció i participació en aquestes jornades serà gratuïta per a les persones interessades. Es poden inscriure tant a les tres sessions, a dos o a una d’elles, segons prefereixin els i les participants. Les inscripcions es poden realitzar a l’Ajuntament de Xest.

Programa complet de les Jornades de Benestar Animal: Educació Canina

· Dilluns 8 d’abril. Primera sessió teòrica: Legislació i primers auxilis veterinaris. De 18:30 a 20 hores en el saló de Plens de l’Ajuntament.

· Dimecres 10 d’abril. Segona sessió teòrica: Teoria de l’educació canina.
De 18:30 a 20 hores a la sala de plens de l’Ajuntament.

· Divendres 12 d’abril. Sessió pràctica amb el teu gos.
De 18:30 a 20 hores al parc per a gossos situat davant a les dependències de la Policia Local.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*