Comença a funcionar el dispositiu de seguretat a Xest amb motiu del GP 

Post també disponible en: Castellano

Hui s’ha constituït el Lloc de Comandament Avançat (PMA), situat en el CEIP Ana Lluch, que ha començat a funcionar a les 18.00 amb la crida de Protecció Civil al Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències (CICU), responsable de coordinar i centralitzar les actuacions relatives a seguretat i emergències.
Tant l’alcalde, José Morell, com el regidor de Seguretat, Óscar Galdón, i les regidores Brenda Jiménez i Rosalina Zanón, han saludat als dispositius implicats: Protecció Civil, Policia Local i Guàrdia Civil.
“Respecte al dispositiu muntat per l’Ajuntament, hem triplicat la plantilla de la Policia Local i comptem, a més, amb més d’un centenar de voluntaris de Protecció Civil que venen de tota Espanya, que tenen un paper molt important”, ha explicat l’alcalde. “Preveiem que hi haurà gran afluència de gent, ja que s’han ocupat tots els llocs de venda disponibles i s’ha generat fins i tot llesta d’espera”.
Prèviament a la constitució del PMA les autoritats municipals han visitat la reguarda de la Policia Local, al voltant de les 17.30, quan el cap de la Policia local de Xest, Daniel González Gallardo, coordinava als i les agents.

Protecció Civil

Enguany integren el cos de Protecció Civil persones voluntàries procedents d’associacions d’Albal, Alboraig, Alzira, Almàssera, Almordí, Xest, Daganzo, Énguera, Guadalix, La Pobla de Farnals, Loriguilla, Manises, Montcada, Nàquera, Puçol, Sant Fost, Tavernes, Torrent, Vallirrana i Vilamarxant; que realitzaran 297 serveis i exerciran tasques de control d’accessos en les rotondes d’entrada i oferiran informació a la ciutadania en les zones de més afluència. A més, els voluntaris i les voluntàries de Protecció Civil realitzaran els trasllats sanitaris necessaris i estaran en un lloc fix situat en el Centre de Salut de Xest; a més d’en el PMA.
Tal com ha informat la coordinadora municipal de Protecció Civil i Emergències, Angelines Debón, gràcies a la implicació de les associacions participants, Xest disposa durant el cap de setmana de dos SVB, situades al principi i al final de l’avinguda Castella, que se sumen als mitjans disposats per la Conselleria: una unitat SAMU 24 hores (de 9.00 a 9.00) i una ambulància no assistida (TNA), també 24 hores, situades en el centre de Salut de Xest; una unitat assistencial amb dotació completa (USC) en horari diürn de 14 hores, de 8.00 a 22.00, en les proximitats d’A3; i les unitats de Suport Vital Bàsic de Xiva, Bunyol, Torís i Montserrat, que estaran activades preventivament.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*