Comença una nova fase de renovació de l’enllumenat públic a Xest

Post també disponible en: Castellano

L’Ajuntament ha començat una nova fase de millores en l’enllumenat públic de Cheste amb l’objectiu de fer-lo més eficient i reduir el consum d’energia.

Les actuacions s’emmarquen en el Polígon Industrial Pi Blay, la Urbanització Cuevas Aigües Perdudes, la IMES i el Polígon Industrial Tabach, sectors en els quals es contempla la substitució de les lluminàries de vapor de sodi per noves amb major rendiment i menor potència (LED), la instal·lació de sistemes d’encesa/apagada mitjançant rellotge astronòmic i la instal·lació de reductors de flux per a evitar la contaminació lumínica. En total s’instal·laran 506 lluminàries i s’estima un estalvi d’energia de 164.718,29 *Kwh/any i una reducció d’emissions de CO₂ de 65.723,69 kg a l’any.

Aquestes millores es financen a través de la subvenció de l’Institut Valencià de la Competitivitat Empresarial (IVACE) que es va sol·licitar l’any passat 2020 i suposen una inversió de 147.931 euros, dels quals el consistori només pagarà un 50%, en dues quotes de 36.982,75 euros.

Anàlisi i pla d’actuació

Per a abordar les millores, des de la regidoria de Serveis s’ha realitzat una anàlisi de la situació de l’enllumenat exterior sobre la base del consum i al cost energètic, amb la finalitat d’ajustar els contractes elèctrics en aspectes com la potència contractada o l’adequació de la tarifa, entre altres. D’altra banda, s’han realitzat plans dels sectors amb la situació de les lluminàries.

“Hem de fomentar l’evolució de les tecnologies de la il·luminació incorporant criteris ambientals que protegisquen la biodiversitat i que facen més confortable la vida en les zones urbanes”, ha destacat el regidor de Serveis, José Vicente Guijarro. “Amb aquesta mena d’actuacions estem iniciant un camí cap a la reducció del consum d’energia, d’emissions de diòxid de carboni, de la contaminació atmosfèrica, del sòl i de l’aigua; es tracta d’una aposta decidida per una recuperació verda i una transformació cap a un model sostenible”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*