Complicat rescat d’una dona ferida a l’interior d’una cova de Dos Aguas

Post també disponible en: Castellano

Els efectius del Consorci han rescatat en la vesprada del diumenge a una dona que s’hi havia lesionat al peu, a la Cueva Maravillas a la localitat valenciana de Dos Aguas. 

L’avís s’hi havia rebut a les 13:30 h i fins allí el Consorci ha mobilitzat un dispositiu amb set membres del seu Grup de Rescat en Altura GERA, diversos comandaments del Consorci, brigades de Diputació, bombers forestals i helicòpter de rescat de Generalitat. A més s’hi ha comptat amb el suport de voluntaris del Grup d’Espeleosocors. 

Els efectius del GERA i del grup d’espeleosocors han accedit a la cova, que per entrar tenia un estret pou de 8 m de profunditat i després calia arribar fins al punt on es trobava la dona, a uns 100 m a l’interior de la cavitat. Una vegada amb la persona ferida, l’han treta amb llitera de rescat i l’han ascendit en vertical pel pou fins a l’exterior, assegurant en tot moment estes complicades operacions amb una instal•lació de cordes. 

Els efectius han aconseguit treure-la a l’exterior prop de les 19:00 h. Ja a l’exterior, i amb col•laboració de la resta del dispositiu, l’han duta amb llitera caminant uns 400 m fins al punt on estava l’ambulància.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*