La presentació de la reina obri la Festa de la Verema 2021

Post també disponible en: Castellano

Dissabte passat, 25 de setembre, la plaça Doctor Cajal es va vestir de gala per a acollir l’esperada Presentació de la Reina de la XLVIII Festa de la Verema, Ruth Ortiz Sánchez, i de la seua cort honor.

El teló s’obria prop de les nou de la nit, quan les pluges donaven treva, per a descobrir un impressionant tron, obra dels artistes fallers José Luis Ceballos i Francisco Sanabria, que lluïa entre els cridaners arranjaments florals de la chestana Débora Rodrigo.

Les 15 parelles de la cort d’honor, el rei de la Verema, Hugo López Montaner, i els i les representants de les falles locals van desfilar i van ocupar els seus seients en l’escenari, al costat de l’alcalde de Cheste, José Morell, la mantenidora, María Luisa Nieto Cabrera i el regidor de Festes, Raúl Mota. Tots i totes es van posar en peus per a rebre a Ruth Ortiz Salazar, que va desfilar del braç de l’alcalde fins al tron i va ser proclamada, ens aplaudiments i focs artificials, Reina de la Verema 2021. A causa de l’absència de la seua antecessora, que li va dedicar unes emotives paraules des de la distància, la corona i la banda van ser col·locades per l’alcalde i el regidor. La nova reina també va rebre la insígnia d’or per part de l’Ajuntament i un detall.

Després es va donar pas al reconeixement d’algunes de les reines de la història de la Festa de la Verema, recordant els moments destacats del seu any.

Dins de l’exercici del seu regnat, Ruth va imposar les bandes a les falleres majors chestanas i va rebre rams de part de les falles locals i la Junta Local; del president de la Cooperativa Cheste Agrària, Alejandro Montsó, i dels seus companys i companyes. Així, l’ofrena floral va ser l’avantsala d’un dels moments àlgids de la gala, les dedicatòries a la reina per part d’una de les seues amigues i de la seua cosina, que van aconseguir emocionar-la.

L’acte es va tancar amb els discursos de l’alcalde i la mantenidora, la pneumòloga María Luisa Nieto, qui va compartir les seues vivències en l’exercici del seu treball durant l’etapa més dura de la pandèmia i va reconéixer a Cheste per saber reinventar-se en temps difícils i ser una població solidària. 

“No vaig nàixer a Cheste però sóc chestana, perquè el meu arrelament és molt fort ací; el meu pare era Don Justino, mèdic que molts recordareu. D’ell vaig aprendre l’art, la ciència i la humanitat de la Medicina”, anunciava Nieto. “Quan el virus va arribar per a canviar-lo tot, els pneumòlegs juntament amb altres companys ens vam posar al capdavant per a muntar les unitats covid, un treball molt dur. A través d’aquesta experiència tan complicada hem aprés i hem crescut; aquesta pandèmia ens ha mostrat la solidaritat de les persones. Vull incidir en el cas dels ancians, que han sabut afrontar la situació amb estoïcisme i heroïcitat malgrat la gravetat, donant-nos lliçons de vida, preocupats més pels altres que per ells mateixos”.

L’alcalde, José Morell, va començar el seu discurs amb agraïments a tots i totes els que fan possible la celebració de les festes i va prosseguir reconeixent a les famílies més afectades per la pandèmia, llançant un missatge d’alegria i responsabilitat. “A Cheste s’han infectat 956 persones, més dels que ens trobem hui ací reunits, i han mort 19; mai oblidarem el seu dolor i els tindrem molt presents. Durant aquests temps tan difícils hi ha hagut molts col·lectius que s’han donat als altres i per a posar en valor aquesta resposta col·lectiva els brindarem un gran homenatge en el marc d’aquesta festes, el pròxim 9 d’octubre”, manifestada l’alcalde. “Aquestes festes seran segures, de retrobaments i d’homenatge als nostres. Hem de conjurar-nos perquè aquests dies resulten inoblidables en una edició de la verema excepcional”.

L’alcalde va tancar el seu discurs dedicant el poema anònim Ara als xics i xiques de la Verema i dedicant-los unes paraules: “Viureu unes festes molt especials, sent exemple d’adaptació, de responsabilitat i d’alegria, heu sigut valentes. Una i mil vegades gràcies. Visca la Verema, visca la reina i viva Cheste!”

Com a colofó final, el cantant local Mario Corberán va interpretar l’himne regional, amb tot el públic posat en peus.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*