Confiscat a Bétera la major troballa d’animals dissecats protegits a nivell nacional i un dels més grans d’Europa

Post també disponible en: Castellano

S’ha investigat a una persona pels delictes de contraban i un altre relatiu a la protecció de la flora i fauna en el terme municipal de Bétera (València)

S’ha procedit al registre en un recinte, de més de 50.000 metres quadrats trobant en el seu interior 1.090 espècimens dissecats

Dels espècimens trobats 405 dels exemplars pertanyien al CITES, alguns d’ells, fins i tot, extints com el oryx dammah o, pràcticament, extints com el addax o el tigre de bengala

El valor de les peces trobades tindria un valor aproximat de més de 29 milions d’euros

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació “VALCITES”, ha procedit a la investigació d’una persona pels delictes de contraban i un altre relatiu a la protecció de la flora i fauna en el terme municipal de Bétera (València).

L’operació desenvolupada per l’Equip de Protecció de la Naturalesa de la Comandància de la Guàrdia Civil de València, es va iniciar el mes de novembre passat de 2021, quan els agents van tindre coneixement d’una possible col·lecció privada d’espècimens, en el terme municipal de Bétera.

Continuant amb les investigacions, els agents van localitzar una nau en aquest terme municipal de més de 50.000 metres quadrats, que contenia tenia en el seu interior un habitatge i 2 naus, trobant dins 1090 espècimens dissecats. D’aquests exemplars, 405 pertanyien al CITES, alguns d’ells, fins i tot, extints com el oryx dammah o, pràcticament, extints com el addax o el tigre de bengala. A més, entre aquests espècimens, es van trobar diferents tipus d’animals amb diversos nivells de protecció com el guepard, lleopard, lleó, linx, os polar, pantera de les neus, rinoceront blanc, etc. També, entre les peces trobades, 198 eren grans ullals d’ivori d’elefants.

Les peces trobades tindrien un valor aproximat de més de 29 milions d’euros. En la següent fase de l’operació, els agents procediran a l’anàlisi de tota la documentació aportada per l’autor per a justificar la tinença de les peces ressenyades. 

En l’operació han col·laborat els inspectors i tècnics facultatius de la Unitat Tècnica de la Prefectura del Servei de Protecció de la Naturalesa i membres de l’Institut Legal i Ciències Forenses, que gràcies al Sistema Integrat de Gestió i Control de la Qualitat i del Medi Ambient han aconseguit identificar a les espècies protegides.

També s’ha comptat amb la col·laboració d’EUROPOL, emmarcada dins de les actuacions EMPACT, de la qual el Cos de la Guàrdia Civil és colíder.
Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 2 de Llíria.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*