Portar medicació i planejar els menjars, claus per a viatgers amb problemes digestius

A man preparing to travel

Post també disponible en: Castellano

Professionals de l’Hospital de Manises informen dels principals consells per a viatgers amb malaltia de Crohn i Colitis Ulcerosa 

En cas de viatjar amb avió, és necessari sol·licitar una nota mèdica per a la medicació a més de portar els fàrmacs en la maleta que no es factura

Quant a l’alimentació es recomana evitar els glaçons en les begudes, beure sempre aigua embotellada o evitar els aliments crus

Manises, 11 d’abril de 2022. S’acosten les dates triades per molts per a realitzar un viatge i desconnectar durant les festes de Setmana Santa i Pasqua. Viatjar pot ser per a les persones amb Malaltia Inflamatòria Intestinal un moment d’incertesa i por pels contratemps que puguen sorgir. Per això, els especialistes de l’Hospital de Manises informen d’una sèrie de pautes relacionades amb aquestes patologies i amb el viatge que realitzarà com el destí, el clima, l’alimentació o la disponibilitat d’accés a la medicació.

La primera clau que ofereixen aquests professionals de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal d’aquest hospital valencià passa per planejar bé el viatge, sense deixar a l’atzar cap element, consultant amb l’especialista qualsevol dubte que ens pot sorgir. “És molt important planejar amb antelació el tipus de menjar, les vacunes requerides pel país de destinació, les dietes, el clima, la roba i el material higiènic”, explica el Dra. María Mora, metge especialista de Digestiu de la Unitat de Malaltia Inflamatòria Intestinal del centre sanitari.

A més, és fonamental portar sempre aconseguisc la medicació i fer apilament dels fàrmacs necessaris. “Encara que es viatge a un lloc conegut hem de ser cautelosos perquè pot ser que les farmàcies no tinguen els fàrmacs necessaris, sobretot si es viatja a l’estranger”, adverteix la doctora Mora de l’Hospital de Manises. És aconsellable portar un informe mèdic actualitzat, que incloga els noms genèrics dels medicaments, per si es necessita comprar medicaments en el lloc de destinació. 

En cas de viatjar amb avió, per a no tindre cap problema amb els controls de seguretat pels medicaments, és necessari portar amb si la recepta corresponent a la medicació que es porta. A més, l’especialista en digestiu ressalta la importància de “portar els fàrmacs en la maleta o bossa de mà que no es factura ja que, davant qualsevol imprevist, el pacient ha de portar a mà tot el necessari”.

De la mateixa manera, és important repassar el calendari personal de vacunació i conéixer quines vacunes són les recomanades per a viatjar a Sud-amèrica, Àsia o Àfrica i on les administren. “En el cas de viatjar a països estrangers, és recomanable contractar una assegurança de viatge que cobrisca assistència sanitària, i en concret, problemes relacionats amb aquesta mena de patologies en cas d’urgència”, explica la professional. Per a saber quina vacuna és necessària depenent del país que es visite, podem comprovar-lo en la web del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.

Finalment, quant a l’alimentació, els especialistes de Manises asseguren que és important adoptar una actitud preventiva, com “evitar els glaçons en les begudes, beure sempre aigua embotellada o prescindir d’aliments crus”, conclouen. 

Malaltia Inflamatòria Intestinal (EII)

EII és una terminologia baix la que s’engloben patologies com la Colitis Ulcerosa o la malaltia de Crohn que produeixen una inflamació crònica de l’intestí. Les persones que les pateixen pateixen diarrees, restrenyiment, mal de cap, febre o cansament. Aquestes malalties afecten cada any a més de 15.000 valencians i cada vegada és major el nombre de joves i adolescents que les pateixen.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*