Coviñas recolza les protestes convocades pels agricultors

Post també disponible en: Castellano

Coviñas, 3.000 famílies lligades a les viticultura generació rere generació
Només entre 2021 i 2022, la renda agrària va descendir a Espanya un 5,5%

Més de 3.000 famílies conformen grup Coviñas. Famílies de viticultors que tenen en la producció de vi el seu mode de vida i que, de manera especial en els últims anys, venen patint les conseqüències de conjuntures econòmiques i polítiques adverses. “Som cooperativa, som viticultors. Vivim en les nostres carns les dificultats i reivindicacions que han motivat les protestes d’agricultors convocades per a la setmana vinent”, explica Jorge Srougi, Director General de Grup Coviñas. “En solidaritat amb tots ells, i com a forma de protesta, les nostres instal·lacions romandran tancades al públic el 6 de febrer”.

En relació a la pèrdua de poder adquisitiu entre les persones que viuen del camp, i segons dades publicades pel Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, només entre 2021 i 2022 es va produir una caiguda de la renda agrària del 5,5%. La guerra d’Ucraïna va provocar llavors un fort augment dels costos de producció. No obstant això, l’escenari polític i econòmic des de llavors no ha fet sinó perpetuar les dificultats que pateixen els agricultors. I la climatologia, amb fortes sequeres al capdavant, no ha fet sinó agreujar la situació. El desemparament del sector ha llançat a agricultors de tota Europa al carrer. 

“Els nostres cooperativistes no entenen la seua vida sense el camp. Però no és fàcil. El sobreesforç que en els últims anys exigeix l’agricultura precisa d’una dosi de suport perquè una activitat com aquesta, vocacional i compromesa amb l’entorn i amb la comunitat, no acabe convertint-se en una heroïcitat”, afirma Jorge Srougi.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*