Crisi del coronavirus. Ximo Puig: «Els propers dies seran els més complicats, i cal seguir les recomanacions»

Post també disponible en: Castellano

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha apel·lat a la responsabilitat de la ciutadania per contenir el contagi i ha traslladat al president de Govern, Pedro Sánchez, la necessitat de plantejar davant la UE que s’impulsi un Pla Marshall europeu que permeti “fer front a les conseqüències econòmiques i per als treballadors que va tenir el coronavirus “. “És el moment d’Europa; ens trobem davant d’una crisi de salut pública global que exigeix ​​una resposta contundent de la Unió Europea”, ha subratllat.

El president de la Generalitat ha comparegut al Palau de la Generalitat després de la reunió mantinguda per videoconferència amb el cap de l’executiu estatal i els responsables de les comunitats autònomes, una trobada de què ha destacat que s’ha desenvolupat en un “clima constructiu” i amb “un elevat sentit de la responsabilitat”. “Tots som conscients de la gravetat de la situació i de la necessitat de treballar de forma coordinada”, ha agregat.

“Els propers dies seran els més complicats als quals ens anem a enfrontar”, de manera que “ara més que mai, és important seguir les recomanacions que ens han traslladat els experts i que només tenen una finalitat: protegir-nos a nosaltres i protegir els altres, especialment als més vulnerables “, ha indicat el president.

Per això, ha subratllat la importància d ‘ “estar units en l’aplicació d’aquestes mesures per contenir l’extensió dels contagis”. “Confio plenament en la societat valenciana i estic segur que serem un exemple de la unió i la responsabilitat que exigeix ​​aquesta situació”, ha afegit.

El president de la Generalitat ha traslladat també al president de Govern que compta “amb tot el suport i l’ànim dels valencians en les mesures adoptades per acabar amb la pandèmia”.

Tal com ha volgut destacar en la reunió, “l’Estat autonòmic ha funcionat i estem actuant tots amb un gran sentit de la responsabilitat institucional, però aquest problema transcendeix les comunitats autònomes, fins i tot les fronteres nacionals”.

“El immediat és donar resposta a la situació sanitària, i ho estem fent, però, més enllà d’aquestes implicacions, tots som conscients que les conseqüències econòmiques tindran un alt impacte en totes les nostres societats”, ha manifestat.

“És el moment d’un Pla Marshall Europeu per fer front a les conseqüències econòmiques i per als treballadors que va tenir el coronavirus. Europa es juga el seu futur. La resposta no pot ser la que es va donar després de la crisi de 2008”, ha dit.

Mesures estructurals

A més de les mesures pal·liatives que ja ha anunciat el Govern, Puig ha traslladat també la necessitat que “s’adoptin també mesures estructurals per a empreses, treballadors i reactivar el teixit productiu, així com que s’assegurin els subministraments”.

“També he traslladat a Govern meva preocupació per les implicacions en l’àmbit psicològic que pot tenir romandre en espais tancats durant diverses setmanes. Per això, he sol·licitat que s’arbitren mesures per pal·liar els efectes d’aquesta situació”, ha detallat.

“És el moment de la fortalesa, la unitat i la responsabilitat, per nosaltres, però sobre tots pels més vulnerables”, ha emfatitzat.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*