CSIF alerta de la saturació de l’UCI de l’hospital de la Ribera i reclama un increment de la plantilla per a atendre aquesta unitat

Post també disponible en: Castellano

El sindicat ressalta que és de nivell 3, amb el que implica en gravetat dels pacients, i que tracta cada any a al voltant de 1.500 usuaris

El sindicat CSIF alerta de la saturació que pateix la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) de l’hospital de la Ribera. La central sindical explica que està catalogada com de nivell 3, la més alta quant a gravetat de pacients, i que atén l’elevada xifra de 1.500 usuaris a l’any. El sindicat reclama amb urgència més personal.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que el personal treballa al límit per la falta de mitjans per a atendre aquesta unitat amb 27 llits, que sol estar plena. El sindicat recalca que l’escassetat de personal contrasta amb “la cura especialitzada i minuciosa que necessiten els pacients, amb tècniques a les quals són sotmesos com a diàlisi contínua, traqueostomies, ressonàncies, administració de tractament específic…”.
CSIF apunta que la manca de personal es plasma en ràtios de professionals per pacient elevades o en torns d’infermeria sense totes les places cobertes a causa de la falta de contractació del nombre de professionals necessaris. El sindicat assenyala que, malgrat aqueixa qüestió, Conselleria no ha creat places noves per a aquesta UCI d’entre les 6.000 que ha anunciat per a enguany. 
La central sindical recalca que, en aquest context, el personal d’UCI de la Ribera, que abasta infermeria, TCAE, zeladors o metges, “està indignat davant les contínues negatives per part de la direcció del departament a la demanda d’augmentar la plantilla d’aquesta unitat”.
El sindicat explica que aquesta situació de manca de mitjans genera en els propis professionals “un nivell d’estrés i d’ansietat intolerables”, ja que “reclamen treballar amb els recursos humans necessaris perquè el pacient reba el tracte que mereix i no els escolten”. 
CSIF insta la direcció del departament que visite l’UCI “una unitat polivalent, amb una elevada xifra d’atenció, i que tracta a pacients de diferents especialitats, des de politraumatismes, postquirúrgics greus, infarts, xocs sèptics o hemorràgies cerebrals”. De la mateixa manera, la central sindical exigeix un reforç immediat de plantilla per a proporcionar als pacients una qualitat assistencial indispensable amb els mitjans adequats.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*