CSIF avisa de servicis del SAMU sense metge en la província de València i exigix la cobertura de totes les places en les bases

El alcalde de Buñol confirma que la base SAMU estará instalada en el próximo mes de julio.

Post també disponible en: Castellano

El sindicat CSIF avisa de que unitats del Servici d’Assistència Mèdica Urgent (SAMU) estan realitzant durant estos dies intervencions sense facultatiu. La central sindical reclama a Conselleria de Sanitat que cobrisca totes les baixes i els torns de vacacions davant d’un fet que provoca un greu deteriorament del servici a la ciutadania.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que la situació ha arribat fins a l’extrem que el passat 24 de desembre va haver-hi cinc unitats del SAMU sense metge, la qual cosa representa la quarta part del total existent en la província. En concret es tractava de les que tenen base en Torrent, Manises, Hospital General, L’Alcúdia i Oliva, esta última operativa únicament dotze hores diàries.

El sindicat apunta que la falta de facultatius s’ha reproduït altres dies, com el 21 de desembre en la base de Sueca, el 22 a Malva-rosa i L’Alcúdia, el 25 en La Fe de Campanar; o el 27 de nou en La Fe i Hospital General. El 28 de desembre també es van produir carències d’infermers en el CICU (Centre d’Informació i Coordinació d’Urgències) i en alertes epidemiològiques.

La central sindical reclama a Conselleria de Sanitat que reforce les unitats SAMU amb el personal sanitari necessari, de manera que no es repetisca en pròxims dies esta situació que posa en risc la seguretat de la ciutadania i que minva la capacitat d’atenció dels professionals.

CSIF, a més, ha presentat escrit davant de la Direcció del SAMU perquè no duga a terme trasllat de personal adduint necessitats del servici sense notificar-ho amb un escrit justificat al treballador afectat. La central sindical recorda a Conselleria que el concepte de “necessitats del servici” requerix d’una “descripció de les circumstàncies imprevistes i una explicació de la justificació i motivació”, per la qual cosa li insistix en “una justificació reforçada si es produïx una limitació de drets subjectius o interesse legítims”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*