CSIF avisa del retard de les obres en jutjats de la província i anuncia mesures de protesta com les desenvolupades a Llíria

Post també disponible en: Castellano

La central sindical assenyala que actuacions com les previstes en els partits judicials d’Alzira, Xátiva, Sagunt, Torrent o Ontinyent encara no han començat

El sindicat CSIF insta Conselleria de Justícia que agilitze les obres previstes en els diferents partits judicials de la província. Referent a això la central sindical explica que de la planificació presentada en 2018 sota el títol ´La nova cara de la Justícia´, intervencions que ja haurien d’estar concloses com les d’Alzira o Torrent encara no han començat. El retard s’estén a Sagunt o Xàtiva.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que Conselleria es va comprometre a escometre millores en partits judicials de la província de València que destaquen per les deficiències i falta d’espai en les seues instal·lacions. Referent a això el sindicat lamenta que fins hui les úniques obres iniciades són les de Llíria, que van començar després de dur a terme CSIF concentracions durant dos mesos cada setmana per a reclamar-les.
CSIF posa l’accent que si les actuacions en el partit judicial de Llíria han començat amb retard, ja que es van iniciar al setembre i tenen una duració prevista de 21 mesos malgrat que Conselleria anunciava que estarien per a 2023, en altres partits judicials ni tan sols s’ha fet el primer pas.
La central sindical, en aquest sentit, explica que les intervencions de millora en el partit judicial d’Alzira que estaven programades per a concloure en 2019 encara no han començat. A Torrent la situació resulta encara pitjor, ja que la demora s’arrossega durant lustres i les obres haurien d’haver finalitzat, amb l’última actualització, a l’agost de 2021, i encara no s’han iniciat. La rehabilitació integral d’Ontinyent, prevista per a executar també abans de 2023, tampoc s’ha dut a terme encara ni s’ha licitat el contracte de redacció de les obres.
El sindicat afig que al juny de 2021 Conselleria va anunciar l’adjudicació del contracte de redacció de projecte i direcció d’obres del futur Palacio de Justícia de Sagunt. Des de llavors els representants de treballadors ja no han tingut més informació. En Xátiva, malgrat la precarietat de les instal·lacions, encara no s’ha arribat ni a aqueixa fase d’iniciar el procés de licitació del contracte de serveis per a la redacció i direcció d’obra del projecte de la nova seu judicial.
CSIF, que apunta que igualment a Gandia hi ha jutjats en baixos comercials i l’edifici principal ha quedat obsolet, lamenta la falta de compliment de Conselleria dels seus propis compromisos, inclosos en el pla que va presentar. Aquesta circumstància deriva en una pitjor qualitat assistencial, amb espais menors i edificis que no es troben en l’estat que necessiten els òrgans judicials en ells instal·lats.
El sindicat adverteix que, igual que va fer a Llíria i va obligar Conselleria a reaccionar, està disposat a dur a terme actes de protesta en altres partits judicials amb actuacions pendents perquè l’Administració les execute.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*