Els carrers de Xest s’omplin de mantons i ombrel·les coincidint amb la celebració del 12 d’octubre

Post també disponible en: Castellano

Ahir es va celebrar el Dia de la Hispanitat i el Dia del Mantó a Xest, festivitat habitual en el programa de les Festes de la Verema. La Reina de les festes, Marta Ruiz Martínez, i la seua Cort d’Honor, van recórrer els carrers de Xest, amb la música de la Banda La Lira i en companyia de les autoritats locals i de representants del Cos de Guàrdia Civil, que celebra la seua patrona el dia 12 d’octubre. 
L’acte va començar amb el recorregut per part de la Comitiva local des de casa de la Reina de la Verema fins a l’Església Sant Lluc Evangelista, per a celebrar la tradicional missa del 12 d’octubre. Després, la cercavila va continuar fins a la caserna de la Guàrdia Civil, on es va oferir una àgape per a totes les persones participants. 
Després del breu descans, els festers i festeres, amb els seus mantons i ombrel·les, van continuar la cercavila fins al carrer Xiva, on s’estava duent a terme l’acapte per a la investigació del càncer a través de beques pro-doctorals, a càrrec de la Junta Local de l’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) de Xest. “A més del concert de Nadal, la venda de loteria i altres activitats, en les festes sempre realitzem aquest acapte perquè la gent del poble puga col·laborar. A més, enguany, Trini Presó ha realitzat ventalls totalment artesanals i ens els ha regalats perquè els embenem en els dies com hui”, comentava Ana Bonilla, presidenta de la Junta Local de la AECC de Xest. “M’agradaria posar l’accent que que no és necessari ser soci o sòcia de la AECC per a acudir a aquesta associació a demanar ajuda del tipus que siga”. 
Els xics i xiques de la Verema van col·laborar amb l’associació recaptant diners per a la investigació de la malaltia fins que va arribar el moment de buidar el carrer perquè es realitzara la primera Entrá de bous de la XLIX Festa de la Verema. 
Els actes taurins continuaran aquesta setmana, que conclourà amb la celebració de la Festa de Les Paelles i del Dia de la Flor.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*