CSIF avisa que l’oficina del SEPE de Requena es queda amb menys de la meitat de la plantilla i exigeix reforços urgents

Post també disponible en: Castellano

El sindicat adverteix que la caiguda del sistema complica encara més la precària situació d’aquesta oficina comarcal, atesa per interins

El sindicat CSIF adverteix de la manca de personal en l’oficina del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) situada a Requena i que té un àmbit d’actuació comarcal. A partir de demà aquestes dependències seran ateses únicament per dos interins contractats de reforç per la pandèmia a causa de la falta de cobertura de baixes i per un funcionari amb jornada reduïda. Aquesta situació s’agreujarà amb els retards provocats per la caiguda del sistema informàtic. El sindicat reclama reforços urgents.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que aquesta oficina disposa teòricament d’una plantilla de sis persones. No obstant això, té a dos funcionaris amb baixes de duració imprevisible que el Ministeri de Treball no ha cobert. A això se suma la reducció de jornada d’un laboral.

CSIF continua relatant que la resta de la plantilla en l’actualitat està integrada per tres professionals interins. Una d’elles és de programa, però marxa demà, i els dos que queden porten uns mesos contractats dins del pla de reforç per la pandèmia i davant l’acumulació d’expedients a tramitar. En la pràctica, aquests dos últims interins són els que quedaran en els pròxims dies per a atendre a prop de 50 usuaris per jornada.

La central sindical apunta que a aqueixa precarietat de plantilla se suma la caiguda del sistema per un virus informàtic. Això provocarà que tràmits que haurien d’haver-se realitzat ahir i hui s’acumulen, la qual cosa incrementarà la càrrega de treball en oficines com la de Requena, especialment afeblida per l’escassetat d’efectius.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*