CSIF avisa que l’oficina d’ocupació estatal de Xiva només té tres treballadors per a cobrir la comarca i reclama reforços

Post també disponible en: Castellano

El sindicat assenyala que el Ministeri de Treball porta més d’un any sense cobrir una baixa

El sindicat CSIF exigeix al Ministeri de Treball que reforce amb més personal l’oficina del Servei Públic d’Ocupació Estatal (SEPE) de Chiva. La central sindical explica que en l’actualitat únicament compta amb tres funcionaris per a atendre la comarca, que tramiten al voltant de 60 cites diàries.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) comenta que en aquesta oficina, que cobreix la província de València entre Requena i l´Horta Oest, existeix una baixa de llarga duració que no s’ha cobert des de fa al voltant d’un any. La plantilla teòricament està composta per cinc empleats públics, però en estar una persona de vacances i sense que l’hagen substituïda i una altra de baixa sense reemplaçar igualment, en la pràctica estan atenent els usuaris tres treballadors.

El sindicat assenyala que aquesta situació provoca una sobrecàrrega per a aqueixos tres empleats i afecta directament a l’usuari, ja que la cita prèvia s’està demorant una setmana, amb el que s’alenteix la tramitació d’expedients i la posterior resolució perquè les persones afectades puguen percebre les prestacions que els corresponen.

CSIF considera imprescindible la cobertura dels torns de vacances per a poder oferir el servei en les condicions adequades a la ciutadania. El sindicat avisa que la dotació de l’oficina serà fins i tot inferior a l’agost, si coincideixen diversos professionals en el seu descans estival, per la qual cosa urgeix al Ministeri de Treball a enviar personal de reforç i a cobrir la baixa de llarga duració.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*