CSIF es concentra davant l’hospital per a reclamar reforços urgents de personal en el departament de salut de la Ribera

Post també disponible en: Castellano

El sindicat avisa que la plantilla “es troba extenuada, amb les plantes hospitalàries i els centres de salut sota mínims”

El sindicat CSIF s’ha concentrat avui davant l’hospital d’Alzira per a denunciar “la falta de personal i les condicions de precarietat laboral que sofreixen els professionals del departament de salut de la Ribera”. La concentració l’ha convocat el comitè d’empresa, que presideix CSIF, i s’ha desenvolupat davant la porta del recinte hospitalari de 12 a 12,15 hores.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que “el personal es troba extenuat, amb les plantes de l’hospital i els centres de salut sota mínims”. En aquest sentit assenyala que, per exemple, solament un tècnic de cures auxiliars d’infermeria (TCAE) atén de nit una planta, o que arriba a haver-hi dues infermeres per torn per a tractar a 50 pacients.
El sindicat apunta també que “el personal contractat com a reforç covid s’està utilitzant en la pràctica per a cobrir baixes i incidències del dia a dia en lloc de per a reforçar una plantilla infradotada les mancances de la qual estan quedant molt en evidència amb la pandèmia”.
La central sindical recalca, en aquesta línia, que “no es produeix una contractació de personal per a cobrir baixes”. Tot això condueix a una saturació que arriba a provocar que “estiguin renunciant treballadors a llocs fixos i que hi hagi persones que es desactivin de bossa perquè prefereixen assumir la sanció al fet que els cridin en la situació actual i no poder treballar de manera adequada”.
CSIF insisteix en “l’angoixa i la impotència dels professionals que no poden realitzar la seua labor amb els mitjans necessaris”. La central sindical urgeix a Gerència del departament de salut i a Conselleria al fet que “dimensionin la plantilla de manera que pugui atendre la demanda actual dels usuaris”. La central sindical considera imprescindible la creació de 300 places estructurals en el departament per a afrontar amb garanties la situació actual i oferir l’atenció a la ciutadania amb els mitjans necessaris.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*