CSIF exigeix mesures immediates davant la pressió d’urgències hospitalàries, amb 49 pacients esperant llit a la Ribera

Post també disponible en: Castellano

La central sindical reclama millor planificació i una major dotació d’espais i personal

El sindicat CSIF exigeix a Conselleria de Sanitat mesures immediates davant la pressió en urgències que pateixen els hospitals de la Comunitat Valenciana. La situació arriba a extrems com el de l’hospital de la Ribera, a Alzira, amb 49 pacients esperant llit per a ser ingressats en planta. La central sindical reclama més personal i dotacions.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) apunta que la manca dels mitjans necessaris agreuja la càrrega assistencial. Referent a això indica que la zona de respiratoris no es va habilitar aquest diumenge com a urgències fins a les 14,30 hores, malgrat que el dia va començar el dia amb els boxs saturats i amb 31 pacients a l’espera de llit. 
El sindicat continua explicant que quan es va obrir el citat espai de reforç, únicament es va dotar el servei d’Urgències d’una infermera més i una TCAE, i no de metges, administratius, zeladors o tècnics de raigs. Hui dilluns ja són 49 els pacients que esperen llit en el recinte hospitalari situat a Alzira.
CSIF reclama una major planificació per a afrontar aquestes situacions, previsibles davant l’increment de virus respiratoris. La central sindical denúncia que en lloc d’anticipar-se, “l’hospital viu un caos”. Com un exemple eloqüent més assenyala que “ahir diumenge, en la cafeteria que utilitzen empleats i usuaris no es podia ja demanar menjar a les 14,55. Això suposa una desatenció i falta de respecte en la qual hauria d’incidir la direcció econòmica”.
La central sindical recalca que les dificultats per la saturació en els serveis d’Urgències s’estenen a altres hospitals. En el Clínic de València, a meitat d’aquest matí hi havia 41 pacients esperant llit lliure en planta per a ser ingressats. Observació A, amb 19 persones en preingrés i 40 hores de mitjana d’espera, presentava els pitjors registres. Per part seua, La Fe tenia 15 pacients aquest matí en aqueixa situació.
La central sindical insisteix a Conselleria de *Sanitat en la necessitat d’habilitar més espais en condicions per a atendre la ciutadania en els serveis d’Urgències hospitalaris i a dotar-los dels recursos personals imprescindibles. D’aquest, recorda la importància de reforçar l’atenció primària per a evitar que molts pacients, davant la dificultat d’aconseguir cita, acudisquen directament a hospitals.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*