Justícia trau a licitació el projecte d’obres dels nous jutjats d’Alzira per 19,85 milions

Post també disponible en: Castellano

Les empreses interessades tenen de termini fins al 30 de maig per a presentar ofertes i que els treballs s’inicien el mes vinent de agosto

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha tret a licitació el projecte d’obres dels nous jutjats d’Alzira per un import aproximat de 19,85 milions d’euros i un termini d’execució de 20 mesos. Les empreses interessades tenen fins al pròxim 30 de maig de 2022 per a presentar les seues ofertes de manera que està previst que els treballs comencen el mes vinent d’agost. 

La nova seu judicial de la capital de la Ribera Alta serà un edifici de 10.000 metres quadrats que s’alçarà en una parcel·la de 4.800 metres quadrats cedida per l’Ajuntament i situada al final de l’avinguda Luis Súñer. La previsió és que les obres duren al voltant de 24 mesos. 

La nova seu judicial comptarà amb cinc plantes i un soterrani amb capacitat per a 69 places d’aparcament per al personal i 56 de rotació per a la ciutadania. Podrà albergar a més de 900 persones diàriament, uns 200 professionals i 700 usuaris i usuàries. Tindrà 41 sales per a diferents usos i 49 despatxos. Totes les dependències comptaran amb llum natural -cosa que no ocorre en l’actual edifici- i estarà dotat amb els més moderns sistemes de seguretat i amb-fort tèrmic, a més de que serà completament sostenible. 

En la planta baixa estarà el Registre Civil i la sala de noces. També se situaran ací les sales de vistes amb zones separades per a detinguts i víctimes, el jutjat de guàrdia amb accés independent i els espais per a advocats/as i procuradors/as. 

En la resta de l’edifici se situaran els set jutjats ja existents i s’ha reservat espai per a altres nous òrgans judicials. També es disposarà d’espai per a la Fiscalia, l’Oficina d’Assistència a les Víctimes, l’Institut de Medicina Legal, la Unitat de Valoració Forense amb cambra Gesell i la Unitat de Valoració Integral Forense.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*