CSIF insta el departament de la Ribera a informar de quants treballadors contagiats no han cobrat la seua nòmina íntegra

Post també disponible en: Castellano

El sindicat subratlla el “greuge” per a aquests professionals que han patit més de 600 baixes per contagis o quarantenes

El sindicat CSIF ha instat per escrit a la Gerència del Departament de Salut de la Ribera al fet que informe de quants treballadors laborals han vist complementat el seu sou després d’estar de baixa per covid. La central sindical recorda que aquests professionals, a diferència de la resta de sanitaris, no estaven cobrant íntegra la seua nòmina a pesar que el contagi ha sigut reconegut com a malaltia laboral. El sindicat exigeix al Departament que es pose al dia en l’abonament.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) assenyala que des de l’inici de la pandèmia al voltant de 600 professionals sanitaris han estat de baixa per contagi o aïllament per contacte estret amb positiu de covid en aquest departament de salut des de l’inici de la pandèmia. No obstant això, malgrat els requeriments del Síndic de Greuges després de queixa del sindicat i de les propostes a Conselleria, l’Administració seguia sense pagar el 100% de les retribucions de professionals infectats.
El sindicat posa l’accent que, amb aquesta postura, “Conselleria continua tractant com a professionals de segona al personal subrogat. Els exigeix el 200% en la situació actual de col·lapse, en la qual es juguen la vida, però, a canvi, únicament els paga el 75% del seu salari si emmalalteixen o han de romandre en aïllament per contagi de Covid-19”.
CSIF, en aquest sentit, recorda que el Reial decret llei 3/2021, de 2 de febrer, recull que el personal que preste els seus serveis en centres sanitaris o sociosanitaris i contraga el virus Sars-Cov2 en l’exercici de la seua professió tindrà les mateixes prestacions que el sistema de la Seguretat Social atorga a les persones que es veuen afectades per malaltia professional.
El sindicat explica que en el departament de salut molts professionals que han passat per aqueixa situació no han percebut el 100% de les seues retribucions i segueixen sense fer-ho, la qual cosa suposa “un greuge”. En aquest sentit, la central sindical ha exigit a la Gerència del departament que informe del número de personal laboral al qual ha complementat el salari després d’haver estat de baixa per Covid-19 i de quants no ho ha fet, i exigeix que immediatament abone els diners que falte al total de professionals afectats.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*