CSIF reclama reforços immediats de personal en hospitals per a atendre l’elevada pressió en els serveis d’Urgències

Post també disponible en: Castellano

La central sindical alerta de la saturació als hospitals La Fe i Peset, a València, o Gandia i Alzira, amb fins a 40 pacients a l’espera de llit

El sindicat CSIF exigeix més personal i espai als hospitals de la Comunitat Valenciana per a atendre l’elevada pressió assistencial, que durant aquests dies es trasllada especialment als serveis d’Urgències. La central sindical explica que hui el recinte hospitalari d’Alzira ha començat el dia amb 40 pacients a l’espera de llit, mentre que en La Fe de València hi havia 16 i a Gandia, 7.
La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) considera “imprescindible” que Conselleria incremente les plantilles davant la saturació que pateix l’atenció primària i l’elevada pressió als hospitals. El sindicat també reclama habilitar més espai per a poder instal·lar amb rapidesa en planta als pacients que necessiten ingrés i que han de romandre en boxs dels serveis d’Urgències.
El sindicat recalca que una de les situacions més complicades es produeix a l’hospital d’Alzira, a la Ribera, on aquest matí hi havia 40 pacients a l’espera de llit, algun d’ells des de diumenge passat. La conjuntura ha empitjorat respecte a ahir dilluns, que ja era greu amb 37 pacients. La central sindical insisteix en la reclamació d’una “gestió adequada” del personal i reitera “la crispació existent” per les males condicions laborals.
CSIF continua relatant que a la ciutat de València els hospitals també estan patint l’elevada pressió en el servei d’Urgències, sobretot a causa d’afeccions respiratòries. En La Fe aquest matí hi havia 16 pacients a l’espera de llit en planta, en algun cas esperant des d’última hora de la vesprada del dilluns. El servei de Reanimació, que disposa de 31 llits, està complet, mentre que l’UCI té ocupades 22 dels seus 26 llits.
La central sindical assenyala que a l’hospital Peset, també en la capital, hi havia cinc pacients pendents d’ingrés, mentre que en el de Gandia, que cobreix tota la comarca de la Safor, set persones esperaven llit en planta després d’entrar en el servei d’Urgències. Aquest últim recinte està ple i amb pacients esperant espai en plantes de medicina interna, sense llits lliures, en unes instal·lacions que van nàixer xicotetes i en les quals es doblega habitacions.
El sindicat recalca que aquesta situació s’estén a altres hospitals de la província, com el de Requena, per la qual cosa exigeix que, amb caràcter urgent, Conselleria reforce amb més personal totes les instal·lacions sanitàries per a poder atendre la creixent demanda. De la mateixa manera, considera necessari un pla d’instal·lacions que preveja ampliar les de recintes com Gandia o Alzira, que resulten insuficients.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*