L’Hospital Universitari de la Ribera comptarà amb cinc nous equips d’alta tecnologia en 2023

Post també disponible en: Castellano

El centre sanitari traurà en breu a licitació, per 617.000 euros, les obres d’adequació dels espais que albergaran els nous equips

Se substituiran un accelerador lineal, una ressonància magnètica, un angiògraf vascular i una gammacàmera, amb més de 12 anys d’antiguitat

L’Hospital d’Alzira disposarà d’un tercer accelerador lineal per a tractaments oncològics

L’Hospital Universitari de la Ribera comptarà amb 5 nous equips d’alta tecnologia en 2023, la qual cosa suposarà un important salt qualitatiu en dotació tecnològica d’avantguarda per al centre alzireny.

Estos equips formen part dels 78 que la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública adquirirà per a tot la Comunitat Valenciana, amb els fons obtinguts del Pla d’Inversions en equips d’alta tecnologia del Sistema Nacional de Salut (Pla Inveat).

Dependent del Ministeri de Sanitat, el Pla Inveat té com a objectiu renovar el 100% dels equips diagnòstics i de tractament que tinguen més de 12 anys d’antiguitat i els acceleradors lineals i equips de tomografia automatitzada (TAC) de deu i onze anys. 

En concret, està previst que l’Hospital d’Alzira renove un accelerador lineal, una ressonància magnètica, un angiògraf vascular i una gammacàmera, que comptarà amb un TAC a diferència de la qual existeix actualment.

Així mateix, es dotarà d’un accelerador lineal més al centre alzireny, que passarà a disposar d’un total de 3 equips d’estes característiques i que s’utilitzen, sobretot, en el tractament de patologies oncològiques.

Per a acollir el nou equipament, l’Hospital de la Ribera traurà en breu a licitació les obres de condicionament i ampliació dels espais on se situaran els nous equips que es substituiran, la qual cosa suposarà una inversió inicial de 617.000 euros.

Segons ha destacat la gerent de l’Hospital Universitari de la Ribera, Dra. Liliana Fuster, “l’objectiu de totes estes actuacions és el de dotar als ciutadans de la comarca de la Sanitat de qualitat que mereixen, contribuint a incrementar la seua supervivència global i la seua qualitat de vida, mitjançant el diagnòstic primerenc i una intervenció terapèutica ràpida, especialment important en el cas de pacients crònics, oncològics o amb malalties neurològiques”.

En este sentit, “la incorporació d’estos nous equips suposa acabar amb l’obsolescència tecnològica que ens trobem a l’Hospital d’Alzira a l’abril de 2018 i que, en bona part, ja vam pal·liar amb l’adquisició inicial d’un nou accelerador lineal, una nova ressonància magnètica i l’equip de PET-TC”, ha destacat la Dra. Fuster.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*