CSIF urgeix a l’Ajuntament de Bunyol a reforçar la Policia Local per evitar que la població segueixi sense comptar amb torn de nit

Post també disponible en: Castellano

El sindicat CSIF vol que la situació de falta de Policia Local a la nit a Buñol acabi i que la plantilla es reforci per poder proporcionar un torn de nit. La central sindical ja va denunciar la setmana passada que, per primera vegada en dècades, el municipi no tindria agents municipals de servei de les 22 hores a les 6. CSIF s’ha reunit amb l’alcaldessa aquest dilluns per reduir al mínim aquesta mancança.

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha explicat que a la reunió la màxima responsable municipal ha adquirit el compromís de reforçar la plantilla amb dos agents, un comissionat i un altre interí. També, davant la insistència del sindicat, ha anunciat que traurà en el pròxim ple una plaça vacant per jubilació. El sindicat insta l’Ajuntament a agilitzar aquests reforços i a incrementar-los, ja que no seran suficients per garantir la cobertura diària del torn de nit.

El sindicat apunta que, per la seva grandària, Bunyol hauria de comptar amb una plantilla mínima composta per un inspector, dos oficials i 15 agents. No obstant això, disposa únicament d’onze agents, dels quals dos són interins i no poden portar armes ni han de cobrir torn de nit, i un altre realitza les funcions de direcció accidental del lloc.

La central sindical afegeix que la reducció contínua de la plantilla va provocar que la passada setmana les persones que viuen a la població no poguessin comptar amb aquest servei de deu de la nit a sis del matí. El sindicat avisa que la situació es reprodueix aquesta setmana i lamenta la falta de planificació davant d’un problema del qual el CSIF ve alertant des de fa anys.

CSIF assenyala que les últimes oposicions van ser el 2007 i que, des de llavors, s’han produït jubilacions sense substituir i passis d’agents a segona activitat. El “sobreesforç” realitzat per la gran majoria de policies locals havia evitat fins la passada setmana aquesta manca d’agents per cobrir el torn de nit, fins que la situació ja va ser insostenible. La central sindical reclama la màxima urgència per reforçar la plantilla i poder prestar el servei nocturn al municipi de Bunyol.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*