Desarticulen una organització criminal de 22 persones dedicada a el tràfic de drogues després de diversos registres a Riba-roja, València i Ontinyent

Post també disponible en: Castellano

La Guàrdia Civil ha desmantellat una organització criminal dedicada a el tràfic de drogues i blanqueig de capitals a València.
L’Equip de Policia Judicial d’Alfafar i Gandia, en el marc de l’Operació “ilírico-VILLAJUANA” ha pogut detenir 22 persones d’edats compreses entre els 34 i 55 anys de nacionalitat albanesa, romanesa i espanyola, implicats en els delictes d’organització criminal, contra la salut pública, blanqueig de capitals i defraudació de fluid elèctric.
En els registres realitzats es va intervenir diversos material entre el que destaquen juny plantacions en funcionament amb tota la infraestructura, 2.600 plantes de marihuana, 150.000 euros en efectiu i joies valorades en 30.000 euros.

Després de les primeres investigacions de persones relacionades amb diversos habitatges ubicades en diferents termes de la província de València, es va constatar que aquestes persones estaven relacionades amb el tràfic internacional de drogues, de manera que es desprenia que es tractava d’una organització criminal els integrants eren de origen albanès i dedicada a la producció i posterior comercialització a l’estranger de drogues.
Es van mantenir relacions d’intercanvi d’informació amb Estaments Policials internacionals, concretament amb l’Oficina de l’Expert de Seguretat de la Direcció Central de Serveis Antidroga d’Itàlia i amb la DEA d’Estats Units, el que va portar a constatar antecedents policials per fets similars a alguns els posteriorment detinguts que havien tingut residència prèvia en aquests països.

Fruit de les investigacions es va comprovar que el grup criminal estava perfectament organitzat i jeraquizado on els seus membres tenien clarament distribuïdes les seves missions.
També es va poder concretar diverses ubicacions de les quals es van obtenir indicis que evidenciaven que albergaven plantacions de marihuana així com maquinària precisa per a la seva envasat ocultació i transport, així com la interrelació entre les persones que estaven a la cura de les mateixes (jardiners), persones que s’encarregaven de l’transport als llocs d’emmagatzematge i de persones que viatjaven a Espanya de manera regular i que organitzaven el trasllat de les produccions així com de persones que donaven suport mitjançant empreses ubicades a Espanya i que donaven una cobertura a l’activitat il·lícita.

Un cop ubicades aquests habitatges i recollits suficients indicis, es va procedir a l’Explotació de l’operació, en la qual es van realitzar de manera simultània 17 registres domiciliaris en diferents punts de la província (València, Torrent, Ontinyent, Riba-roja i Xàtiva entre d’altres) i de la província de Múrcia,

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*