Desarticulen una organització criminal i alliberen una persona segrestada i torturada en un xalet de Nàquera

Post també disponible en: Castellano

S’han detingut a 6 homes, de diferents nacionalitats, per delictes de detenció il·legal, organització criminal, cultiu de marihuana, tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i falsedat documental 
Agents de la Guàrdia Civil han realitzat registres en les localitats de Nàquera, Massamagrell, Quart de Poblet, Burjassot i Alboraia 
La Guàrdia Civil ha intervingut un vehicle d’alta gamma, un inhibidor de freqüència, diferents documents nacionals d’identitat falsificats, 43 quilograms de cabdells de marihuana, envasats al buit, preparats per a la seua venda, 1.100 plantes de marihuana i més de 148.000 euros en metàl·lic.

La Guàrdia Civil, en el marc de l’operació ENCADENATS, ha desarticulat a una organització criminal dedicada al cultiu i distribució de marihuana i ha alliberat una persona que havia sigut segrestada i torturada. 
La investigació va començar el mes de setembre passat de 2020, quan la Guàrdia Civil va auxiliar a un home, de nacionalitat albanesa, que presentava lesions de diferent gravetat. El ferit, va fer saber als agents que havia sigut víctima d’un segrest i va aconseguir escapar-se dels seus raptors, els quals el tenien retingut en un xalet de Nàquera. A més, va informar que no era l’únic que havia sigut portat a la força a la casa ressenyada, sinó que també existia un altre home de la seua mateixa nacionalitat. 
Els investigadors, després de ser coneixedors d’aquesta informació, van liderar un operatiu policial i van aconseguir alliberar el segon home albanés. Aquest es trobava en una habitació asilat, lligat a una cadira i amb clars signes d’haver sigut torturat. En l’habitatge, els agents, així mateix van trobar indicis d’una plantació marihuana. 
Les víctimes eren coneixedores de les identitats dels autors, encara que es van negar, al llarg de tota la investigació, a facilitar els seus noms. 
Fruit de les investigacions i, fins i tot, davant la manifesta falta de col·laboració per part dels dos individus segrestats, la Guàrdia Civil, va aconseguir identificar als autors dels fets. 
El 14 de juliol, investigadors de l’Equip de Delictes contra el Patrimoni, juntament amb agents del Grup de Reserva i Seguretat i del Servei Cinológico de la Guàrdia Civil, en un ampli operatiu i desplegament de mitjans, van realitzar 6 registres domiciliaris en els municipis valencians de Nàquera, Massamagrell, Quart de Poblet, Burjassot i en la localitat murciana d’Alcantarilla. 
Finalment, l’operació es va saldar amb la detenció d’un total de 6 homes; dos de nacionalitats marroquina i colombiana, tots dos de 36 anys, dos més, de nacionalitat albanesa, tots dos de 30 anys, i altres dos del mateix país d’origen, de 33 i 50, anys investigats per delictes de detenció il·legal, organització criminal, cultiu de marihuana, tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i falsedat documental. 
A més, la Guàrdia Civil ha intervingut un vehicle d’alta gamma, un inhibidor de freqüència, diferents documents nacionals d’identitat falsificats, 43 quilograms de cabdells de marihuana, envasats al buit, preparats per a la seua venda, 1.100 plantes de marihuana i més de 148.000 euros en metàl·lic. 
A excepció de l’home de nacionalitat marroquina, la resta dels detinguts han ingressat a la presó. 
Actualment, l’operació continua oberta i no es descarten noves detencions. 
Les diligències han passat a la disposició del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Liíria (València).

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*