Desenes de persones omplin el saló de plens de l’Ajuntament de Xest per a conéixer els beneficis del programa Viu Actiu

Post també disponible en: Castellano

El saló de plens de l’Ajuntament de Xest es va omplir ahir amb motiu de la xarrada “Recepta esportiva: Quins beneficis té entrenar els teus músculs i ésser una persones activa? Per què Viu Actiu?”, organitzada des de la regidoria de Sanitat per a donar a conéixer el programa municipal Viu Actiu.

La xarrada va estar guiada per Andrea Roger Ibáñez i Agustín Lorenzo Vicente, graduats en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport de l’equip Viu Actiu, i va comptar amb la presència de coordinador mèdic del Centre de Salut de Xest, Esteban Rosero, i de la regidora de Sanitat, Mª Ángeles Llorente.

“Viu Actiu és un programa que va començar a gestar-se en la legislatura anterior i que ha costat molt tirar avant, perquè requeria d’una col·laboració del Centre de Salut, que depén de l’Àrea de Manises; pel que l’Àrea de Manises havia d’estar d’acord amb la realització del programa, i a més requeria d’una aprovació en les Corts Valencianes. Tot això ens va portar uns dos o tres anys de recorregut fins a poder posar en marxa el programa, que en aquest moment és considerat un programa d’investigació a nivell de la Comunitat Valenciana. L’Ajuntament ha apostat fort per Viu Actiu i ho som finançat íntegrament amb fons municipals”, explicava la regidora. “Hui dia està demostrat que l’activitat física no sols prevé la malaltia, sinó que contribueix al fet que algunes patologies milloren significativament. D’aquí ve que s’hi haja comunitats que han començat a incorporar al sistema sanitari el que es coneix com la Recepta esportiva; és a dir, que quan una persona va al seu metge amb alguna malaltia, el propi metge li pot receptar exercici supervisat per professionals de l’activitat física”.

Llorente va agrair la participació activa del Centre de Salut en el desenvolupament del programa, ja que són els metges i metgesses els qui deriven als seus pacients als professionals de l’empresa Temssport, adjudicatària del projecte. “També agraïsc la presència de totes les persones que han vingut aquesta vesprada i que estan participant en el programa; des de la regidoria de Sanitat esperem que realment Viu Actiu els siga útil per a millorar la seua qualitat de vida”.

Xarrada
Alba Doménech, CEO de Tempssport, va ser l’encarregada d’introduir als ponents, que a més, són membres de l’equip ViuAciu,. “L’objectiu de la xarrada de hui és informar sobre conceptes bàsics sobre exercici físic, activitat física i esport. És perquè entengueu el per què, el per a què i el com es desenvolupa aquest programa, encara que la majoria de vosaltres ja l’esteu experimentant en el vostre propi cos perquè formeu pare d’ell”, anunciava Doménech abans de donar pas als seus companys.

Durant la sessió es van explicar les diferències entre activitat física, exercici físic i esport; així com les característiques i beneficis de l’entrenament aeròbic i de força. A més, es van desmitificar alguns prejudicis i creences entorn de la pràctica de l’entrenament de força, posant en valor la importància de practicar-lo independentment de l’edat i condició física. També es va aprofundir en el paper de l’exercici físic a l’hora de millorar algunes patologies, destacant altres beneficis que es produeixen de manera paral·lela a la seua pràctica, com la millora de la mobilitat i de la funcionalitat, l’autonomia, la millora de la densitat òssia i de la massa muscular, la capacitat aeròbica o la socialització. 

En definitiva, el programa Viu Actiu es va presentar com una eina per a adquirir hàbits de vida saludables i per a cuidar la salut i el benestar físic, amb la finalitat de millorar la qualitat de vida.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*