La Diputació se suma a la jornada municipalista contra la violència de gènere organitzada per Olocau

Post també disponible en: Castellano

La diputada d’Igualtat, Eli García, i l’alcalde, Antonio Ropero, obrin la jornada comarcal que analitza els recursos amb els quals compten els ajuntaments i si són suficients per a combatre la lacra masclista

L’alcaldessa de Salobreña i les regidores d’Igualtat d’Ontinyent, La Pobla de Vallbona i Olocau intervenen en una matinal que tanca la ponència de la ex vicepresidenta del Govern Carmen Calvo

Són suficients els recursos amb els quals compten els ajuntaments en la lluita contra les violències masclistes? A esta pregunta han tractat de donar resposta les responsables públiques que han participat en la jornada comarcal contra la violència de gènere organitzada per l’Ajuntament d’Olocau, a la qual s’ha sumat la Diputació de València en la figura de la seua diputada d’Igualtat, Eli García, qui ha obert el debat al costat de l’alcalde, Antonio Ropero.

La responsable provincial ha mostrat la seua preocupació per la creixent xifra de dones assassinades a les mans de les seues parelles o exparelles a España, 1.168 des de 2003, i també per la situació de vulnerabilitat dels menors, amb el desemparament que patixen orfes i òrfenes i les 48 víctimes de violència vicària comptabilitzades des de 2013. “Una realitat innegable que ens interpel·la a tots i que ens obliga a intensificar esforços per a combatre el masclisme i condemnar les actituds de les veus que el neguen”, ha assenyalat Eli García durant la seua intervenció en l’obertura de la jornada.

L’amfitrió de l’esdeveniment, Antonio Ropero, ha destacat la importància dels ajuntaments en esta lluita contra la xacra masclista, ja que són “els que reben les primeres demandes d’ajudes per part de les dones víctimes de violència de gènere i és fonamental que tinguen implementades mesures i accions per a donar la millor resposta possible, en coordinació amb les administracions superiors”. En este sentit, l’alcalde d’Olocau ha agraït les ajudes de la Diputació a través de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, a la qual pertany el seu ajuntament, i dels recursos dispensats des d’altres ens, com l’ajuda estatal que ha servit per a finançar esta jornada divulgativa i d’intercanvi d’experiències.

La sala d’actes d’Olocau ha acollit este divendres les ponències de l’alcaldessa de Salobreña, Mª Eugenia Rufino, i les regidores d’Igualtat d’Ontinyent, Natalia Enguix; La Pobla de Vallbona, Regina Llavata; i Olocau, Olga Brinquez. Totes elles han exposat les línies estratègiques dels seus plans d’igualtat i mesures per a fer front a la violència masclista, al mateix temps que han reflexionat sobre les bones pràctiques dels ajuntaments en la matèria.

L’ex vicepresidenta del Govern i presidenta de la Comissió d’Igualtat en el Congrés dels Diputats, Carmen Calvo, ha tancat la jornada municipalista abordant el tema de l’aportació dels ajuntaments en la lluita contra les violències masclistes.

Accions transversals

La diputada d’Igualtat, Eli García, ha repassat les línies estratègiques del seu departament i la transversalitat del treball impulsat des de la Diputació, com a ens que aglutina les experiències i accions dels consistoris de la província. En l’apartat de sensibilització, ha destacat projectes com els Premis Celia Amorós; els Fòrums Dipu sobre l’economia de les cures, els drets de les dones, la dona rural o el sostre de cristall; i les campanyes promogudes al costat dels ajuntaments amb motiu del 25N, visibilitzant el compromís amb la igualtat.

El projecte central de les dos últimes legislatures, des de la creació de la primera delegació d’Igualtat en els més de 200 anys d’història de la Diputació, ha sigut la posada en marxa de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, que en els seus cinc anys de funcionament ha adherit a 144 consistoris valencians que treballen conjuntament, de la mà de la corporació provincial, contra la violència masclista.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*