Detenen a 3 persones i desmantellen un cultiu de prop de 350 plantes de marihuana amb 13.000 càpsules de llavors de cànnabis a Xiva

Post també disponible en: Castellano

La Guàrdia Civil de Xiva i la UDICO de la Policia Nacional de Xirivella, en el marc de l’Operació “Chiveño Critical”, desenvolupada de manera conjunta a la província de València, han aconseguit detenir a 3 homes de nacionalitat espanyola d’edats compreses entre els 23 i els 27 anys, als quals se’ls imputen els delictes d’organització criminal, contra la salut pública per cultiu, elaboració i tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i aigua.
   
Les investigacions van començar a finals de el passat mes de novembre de 2019 per la Guàrdia Civil de Xiva i la UDICO de la Policia Nacional de Xirivella a l’objecte de poder localitzar i detenir els autors d’aquests fets delictius, quan els agents encarregats de el cas van tenir sospites i van localitzar un xalet a la localitat de Xiva que s’estaria utilitzant com a laboratori clandestí de marihuana pels detinguts.

De les investigacions practicades pels agents encarregats de el cas, “es va poder esbrinar que els detinguts havien llogat un xalet de Xiva en el qual s’havien realitzat entroncaments fraudulents a la xarxa elèctrica, sent que la instal·lació mantenia un elevat consum de subministrament elèctric, la qual que va fer sospita de la possible existència d’hivernacles de marihuana ocults “, segons fonts policials.

Amb aquests indicis van començar les indagacions, “que van permetre constatar que tres homes acudien a la casa en diferents dies per controlar les plantes, per el cultiu havien instal·lat aparells d’aire condicionat, humidificadors, llums de calor i filtres per evitar olors”.

Fruit de les investigacions realitzades i de la coordinació operativa de la Guàrdia Civil de Xiva i de la UDICO de la Policia Nacional de Xirivella es va formar un equip conjunt de treball de vigilàncies, seguiments i un complex anàlisi al voltant dels detinguts i dedicada a l’cultiu indoor de marihuana.

Un cop identificats i localitzats, els agents van procedir a la detenció de les seves 3 integrants a Xirivella.

Els agents de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional van trobar al registres de el xalet “un sofisticat sistema per a la producció de marihuana compost per generadors d’electricitat, climatitzadors, extractors d’aire, filtres, llums d’alta potència, ventiladors, transformadors, productes específics per al cultiu, sistemes d’alarma i una gran quantitat d’eines i material que conformava la infraestructura que feia possible que els cultius de marihuana de el xalet mantingués unes condicions específiques d’humitat i temperatura “.

Defraudació de fluid elèctric i aigua

Els detinguts estaven defraudant el fluid elèctric ja que havien manipulat els sistemes elèctrics per no haver de fer front a l’alt cost de les factures.

“Per part de l’empresa subministradora s’està quantificant el perjudici causat, i s’estima que la defraudació podria superar els 20.000 €, així com avaluant el risc que suposaven les instal·lacions elèctriques muntades sense mesures de seguretat de cap mena. En el registre efectuat i davant la complexa instal·lació elèctrica localitzada resultar necessària l’assistència de personal de Servei Oficial de l’empresa subministradora d’electricitat per minimitzar riscos d’electrificació i aixecar les corresponents actes per les defraudacions de fluid elèctric produïdes “.

També van realitzar un enganxi il·legal a la xarxa d’aigua que necessita aquest tipus de cultius practicant un entroncament a l’interior de la torre.

Aquesta Operació s’emmarca dins dels serveis establerts per la Guàrdia Civil en tot el territori nacional per prevenir el tràfic i cultiu de substàncies estupefaents a la província de València i eradicar els punts de venda de droga a la venda al detall dins el “Pla Operatiu de resposta policial a l’trànsit minorista i consum de drogues en zones, llocs i locals d’oci i diversió “.

Material intervingut

S’ha intervingut un total de 350 plantes de marihuana i han estat decomissats 2.000 grams de marihuana seca envasada i disposada per al seu enviament, distribució i consum i una bàscula de precisió.

A més de la plantació pròpiament dita, aquest xalet operava “com un autèntic centre logístic il·lícit de marihuana, ja que comptava amb un elevat nombre de material, infraestructura, estris i efectes tècnics necessaris emmagatzemat per al cultiu, elaboració i recol·lecció i tràfic de plantes de marihuana, entre altres efectes, en el qual els agents van trobar durant el registre 13.000 càpsules de 5 llavors de cànnabis feminitzada cadascuna de la varietat “Critical Xiva”, segons les fonts policials.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*