Detenen un jove de 27 anys pel cultiu de drogues en una urbanització de Xiva

Post també disponible en: Castellano

La Guàrdia Civil de Xiva i laUDYCO 1 de la Policia Nacional de Xirivella, en el marc de l’Operació GREEN RODE, desenvolupada de manera conjunta a la província de València, han aconseguit detenir home de nacionalitat espanyola a què se’ls imputa els delictes contra la salut pública per cultiu, elaboració i tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric.

Les investigacions van començar durant el vigent estat d’alarma provocat arran de la crisi de l’Covid-19 “amb la consegüent dificultat afegida que això va generar als investigadors i van ser dutes a terme per la Guàrdia Civil de Xiva i la Udico 1 de la Policia Nacional de Xirivella, tot això per poder localitzar i detenir l’autor d’aquests fets delictius i a l’haver-se localitzat un xalet a la localitat de Xiva que s’estaria utilitzant com a laboratori clandestí de marihuana pels detinguts”, segons fonts policials.

De les investigacions practicades pels agents encarregats de el cas es va poder esbrinar que el detingut “havia llogat un xalet de grans dimensions en una urbanització de Xiva, havent realitzat” enganxades “fraudulents a la xarxa elèctrica que van ser detectats pels agents, va fer que es sospités de la possible existència d’un hivernacle de marihuana ocult. Amb aquests indicis van començar les indagacions, que van permetre constatar que un home anava a la casa en qüestió en diferents dies per controlar les plantes i per el cultiu havia instal·lat aparells d’aire condicionat, llums de calor i filtres per evitar olors”.

La persona que finalment va resultar detinguda feia servir “un estricte i innovador protocol de seguretat que consistia en el ràpid tall de la producció de la marihuana conreada i el desmuntatge i desfet d’alguns dels components de la plantació que menor cost li suposaven, per evitar que en cas que agents de la Guàrdia Civil i Policia Nacional portessin a terme algun tipus d’intervenció o entrada a l’immoble, no trobessin res al seu interior que pogués comprometre”, segons han subratllat des de la Comandància de la Guàrdia Civil.

No obstant això, Guàrdia Civil i Policia Nacional, van preparar un operatiu en què van detectar, en la tarda de el passat 9 de juny, com el sospitós estava duent a terme la recollida de la producció i el desmuntatge d’alguns sistemes, el que va portar a una ràpida intervenció que va culminar amb èxit amb la consecució dels objectius buscats.

Com dificultat afegida, el subjecte disposava d’un sistema de vídeo vigilància amb el que controlava de forma remota la possible presència de membres de les Forces i Cossos de Seguretat, encara que en aquesta ocasió no va poder detectar els funcionaris policials.

Fruit de les investigacions realitzades i de la coordinació operativa de la Guàrdia Civil de Xiva i de la UDICO 1 de la Policia Nacional de Xirivella, es va formar un equip conjunt de treball de vigilàncies, seguiments i un complex sistema d’anàlisi de les conductes i rutines de l’detingut que es dedicada a l’cultiu indoor de marihuana.

Així doncs, un cop es va haver identificat i localitzat, els agents van procedir a la detenció una persona espanyola, de 27 anys d’edat, a Aldaia.

La Guàrdia Civil i la Policia Nacional van trobar en el registre judicial d’el xalet un sofisticat sistema per a la producció de marihuana compost per generadors d’electricitat, climatitzadors, extractors d’aire, filtres, llums d’alta potència, ventiladors, transformadors, productes específics per al cultiu , sistemes d’alarma i videovigilància, material que conformava la infraestructura que feia possible que la plantació de marihuana de el xalet mantingués unes condicions específiques d’humitat i temperatura òptimes per al cultiu intensiu en interior d’aquest tipus de droga, mantenint un elevat poder de producció .

Defraudació de fluid elèctric

El detingut estava defraudant el fluid elèctric ja que havia manipulat els sistemes elèctrics per no haver de fer front a l’alt cost de les factures.

El xalet registrat comptava amb “un sofisticat circuit il·legal elèctric” en el qual el corrent elèctric era subministrada a les propietats de forma il·lícita, realitzant els enganxalls mitjançant manipulacions d’anul·lació dels comptadors, fet que podria haver posat en perill la integritat de la xarxa elèctrica dels immobles adjacents.

Per part de l’empresa subministradora s’està quantificant el perjudici causat, així com avaluant el risc que suposaven les instal·lacions elèctriques muntades sense mesures de seguretat de cap tipus. L’entramat elèctric instal·lat per al creixement de les plantes, es va poder comprovar que estava connectat amb la línia de distribució, i que estava preparat perquè funcionés contínuament.

En el registre efectuat i davant la complexa instal·lació elèctrica localitzada resultar necessària l’assistència de personal de Servei Oficial de l’empresa subministradora d’electricitat per minimitzar riscos d’electrificació i aixecar les corresponents actes per les defraudacions de fluid elèctric produïdes.

Aquesta Operació GREEN RODE s’emmarca dins dels serveis establerts per la Guàrdia Civil en tot el territori nacional per prevenir el tràfic i cultiu de substàncies estupefaents a la província de València i eradicar els punts de venda de droga a la venda al detall dins el Pla Operatiu de resposta policial a l’trànsit minorista i consum de drogues en zones, llocs i locals d’oci i diversió.

S’ha intervingut un total de 305 plantes de marihuana, sent confiscats més de 18.000 grams de marihuana tallada i disposada per a la seua preparació i posterior distribució i consum.

Els detinguts i investigats i efectes intervinguts, han passat a disposició del Jutjat nº 1 de Requena el qual ha exercit la direcció judicial de la investigació.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*