L’Eliana organitza una consulta ciutadana per a denominar tres nous carrers

Post també disponible en: Castellano

Els i les participants podran triar entre 10 noms femenins de referents en la literatura, la ciència o l’activisme social

La regidoria de Participació Ciutadana ha obert aquest dijous una consulta pública amb l’objectiu d’obtindre una proposta consensuada de denominació per a tres vies públiques de recent creació en el terme municipal de l’Eliana. La consulta estarà oberta des de hui, 25 de juny, fins al diumenge 12 de juliol.

Les votacions es poden realitzar, a través de qualsevol dispositiu electrònic, en la web www.lelianaparticipa.es i per a participar solament cal complir dos requisits: estar empadronat i tindre complits 16 anys. A més, aquelles persones que no puguen accedir a Internet, poden igualment prendre part en la consulta presencialment en l’edifici de l’Ajuntament, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores. No obstant això, per a remetre aportacions dirigides a millorar el procés participatiu, els elianers i les elianeres també poden escriure un correu electrònic a participacio@leliana.es.

Les vies de recent creació i encara sense designació es troben dues d’elles situades en la zona d’Entrepins, prop de c/ Xeraco, i una altra en la zona Hendaia, prop de c/ Alberola. Els veïns i veïnes hauran de triar entre deu noms de dones de reconegut prestigi, per la seua trajectòria en diferents àmbits. No obstant això, els i les participants podran proposar durant el procés de votació nous noms que seran tinguts en compte per a futures edicions. 

Entre la preselecció realitzada pel consistori es troba la historiadora, poeta i novel·lista valenciana, Carmelina Sánchez-Cutillas, la científica, biòloga evolutiva i escriptora, Lynn Margulis, l’alpinista Premi Nacional de l’Esport, Edurne Pasaban o l’activista pels drets humans i Premi Nobel de la Pau, Malala Yousafzai.

Els  resultats  obtinguts en la consulta es faran públics en la mateixa web de Participació Ciutadana dilluns que ve 13 de juliol, una vegada finalitzat el període de votació. Els noms triats per la ciutadania seran proposats al Ple de la Corporació, que serà l’òrgan encarregat en última instància de la seua aprovació definitiva. 

Tal com ha explicat el regidor de Participació Ciutadana, Jorge Pérez Comeche, aquesta consulta es caracteritza per incorporar la perspectiva de gènere, una mesura de discriminació positiva que respon a una dada molt concreta: de les 115 vies públiques registrades amb noms propis a l’Eliana, 98 (85%) pertanyen a homes i tan sols 17 (15%) a dones. “D’aquesta manera, impulsem la tendència a reequilibrar la presència de referents femenins en l’espai públic urbà, com a reconeixement institucional i eina de coeducació social”, ha explicat l’edil.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*