La Guàrdia Civil deté a 4 persones implicades en més de 20 robatoris en domicilis a Chiva, Godelleta i Vilamarxant

En este operativo han participado a través de una estrecha colaboración la Policía Local de Chiva y Godelleta
En este operativo han participado a través de una estrecha colaboración la Policía Local de Chiva y Godelleta

Post també disponible en: Castellano

En este operativo han participado a través de una estrecha colaboración la Policía Local de Chiva y Godelleta
En aquest operatiu han participat a través d’una estreta col·laboració la Policia Local de Xiva i Godelleta

La Guàrdia Civil dins el Pla Contra el Robatori en Habitatges i el Pla Turisme Segur, ha detingut 4 persones per la seua presumpta participació en més d’una vintena de robatoris amb força en segones residències de Chiva, Godelleta i Vilamarxant.

L’Àrea d’Investigació de la Guàrdia Civil de Chiva, va donar inici a l’operació anomenada “Wreck”, per tal d’aclarir els fets delictius i detenció dels presumptes autors. El modus operandi utilitzat, pels presumptes autors consistia a accedir a l’interior de l’habitatges fracturant les portes o finestres i també mitjançant escalo.

La fase d’explotació de l’operació va culminar amb la detenció a quatre persones, 2 homes i 2 dones, d’entre 18 i 42 anys d’edat, per la seua presumpta implicació en robatoris amb força, defraudació de fluid elèctric i subministrament d’aigua, maltractament animal , cultiu de drogues, danys, lesions i conducció temerària.

Durant el registre que es va dur a terme conjuntament en la Guàrdia Civl i la Policia Local es va intervenir nombrosos efectes de dubtosa procedència, com electrodomèstics i eines per un valor aproximat de 15.000 euros així com el trasllat de 6 gossos (un d’ells a la vora de la mort) i 46 aus (entre elles 6 galls de baralla mutilats) a un centre de recollida i recuperació d’animals, havent estat ja identificats, alguns dels efectes recuperats pels seus legítims propietaris. Durant el registre practicat es va desmantellar una petita plantació de marihuana i es van trobar diverses drogues, entre elles cocaïna i haixix.

És de ressenyar que els detinguts es trobaven usurpant un habitatge, defraudant tant aigua com a fluid elèctric, mantenien a diversos animals en condicions higièniques i sanitàries deplorables (galls de baralla mutilats cans que no comptaven amb les cartilles sanitàries ni es trobaven identificats), Aquests animals es trobaven en pèssimes condicions higièniques i sanitàries en un dels habitatges objecte de registre arribant fins i tot a descobrir-se un gos tancat en un petit habitacle sense aigua, trobant-se el mateix a la vora de la mort i que hauria mort de no ser per la intervenció dels agents, de manera que tots van haver de ser traslladats a una protectora d’animals.

Les investigacions i actuacions han estat portades a terme en estreta col·laboració i en conjunt amb la Policia Local de Xiva i Godelleta. Els detinguts han estat posats a disposició judicial dels Jutjats en Funcions de Guàrdia dels de Requena.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*