“Dissenyem el futur de Turís” fomenta la participació ciutadana entre la joventut

“Dissenyem el futur de Turís” fomenta la participación ciudadana entre la juventud.

Post també disponible en: Castellano

El Ayuntamiento de Turís, dentro del marco de las subvenciones otorgadas por la Consellería de Participación, Transparencia, Cooperación y Calidad Democrática destinadas a los municipios valencianos para el fomento de la participación ciudadana, la transparencia y el acceso a la información pública está llevando a cabo el proyecto de participación juvenil “Diseñamos el futuro de Turís: proceso de participación juvenil” con el alumnado de 5.º y 6.º de Primaria del CEIP Joaquín Muñoz.

L’Ajuntament de Turís, dins del marc de les subvencions atorgades per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica destinades als municipis valencians per al foment de la participació ciutadana, la transparència i l’accés a la informació pública està duent a terme el projecte de participació juvenil “Dissenyem el futur de Turís: procés de participació juvenil” amb l’alumnat de 5é i 6é de Primària del CEIP Joaquín Muñoz.

Així, s’ha realitzat una jornada de sensibilització amb l’alumnat al col·legi i la creació d’estructures de participació que desembocaran en un plenari juvenil que es desenvoluparà a l’Ajuntament de Turís, amb una estructura similar a la d’un plenari real i on es triaran tres propostes que seran dutes a terme per un equip tècnic.

L’Alcalde, Eugenio Fortaña, que ha assistit a la primera sessió junt amb els regidors de l’equip de govern Isabel Guaita, Mª Dolores Crespo i Rafa Algarra, s’ha mostrat “molt satisfet per la iniciativa, ja que des de ben jove l’alumnat entra en contacte amb el dia a dia de l’administració pública i a més té l’oportunitat d’influir i participar d’ella amb les iniciatives que aporte”.

Amb estes accions es pretén apropar a la ciutadania més jove i a les seues estructures educatives una cultura més participativa a Turís.

El projecte ha continuat amb la formació en participació dels professors de 5é i 6é de primària perquè la implicació i resultat del procés amb els xiquets siga millor i més complet. Que els professors es formen és vital per a poder traspassar aqueix interés i inquietud a l’alumnat.

Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*