Diverses associacions es posicionen contra la futura instal·lació de plantes fotovoltaiques en uns paratges d’alt valor ecològic

Post també disponible en: Castellano

La Societat Valenciana d´Ornitologia (S.V.O.), l’Associació Naturalista d’Ayora i La Vall (ANAV), la Societat Odonatológica de la Comunitat Valenciana (Parotets-S.O.C.V.), i la Plataforma Sierra de Chiva, secundades per l’Aliança Energia i Territori (ENCORATGE), van presentar al·legacions en contra del Pla Especial d’ordenació d’infraestructures de generació d’energia solar fotovoltaica en els municipis d’Ayora, Zarra, i Jarafuel.
En opinió d’aquestes entitats el Pla Especial és un exemple del model energètic especulatiu lligat al mercat de les energies renovables que està afectant greument el camp valencià.

El Pla permet la instal·lació de macroplantes fotovoltaiques sobre La Cañada de Jarafuel, les Hortes d’Ayora i altres paratges d’elevadíssim valor mediambiental, amb paisatges de gran bellesa i singularitat. Aquests enclavaments, a més d’haver mantingut fins hui un aprofitament agrari tradicional perfectament integrat en l’entorn, contenen béns arqueològics i altres d’importància històric-cultural, així com una elevada biodiversitat, amb espècies de fauna seriosament amenaçades. Tot això fa que actualment l’àrea es trobe catalogada com a Paisatge de Rellevància Regional i a més posseeix sobrats valors naturals per a ser declarada com a Parc Natural. Informa, Luis Ibáñez.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*