Educació i l’Ajuntament de Benicull acorden iniciar la tramitació per construir un nou CEIP Eugeni Martí en el pla ‘Edificant’

El director general de Infraestructuras Escolares, Víctor García, ha mantenido una reunión con la alcaldesa de Benicull, Maria Amparo Giner.
El director general de Infraestructuras Escolares, Víctor García, ha mantenido una reunión con la alcaldesa de Benicull, Maria Amparo Giner.

Post també disponible en: Castellano

El director general d’Infraestructures Escolars de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, Víctor García, va mantenir una reunió dies enrere amb l’alcaldessa de Benicull, Maria Amparo Giner, per a tractar de primera mà el projecte que el consistori té previst fer respecte a CEIP Eugeni Martí dins el pla ‘Edificant’.

Cal recordar que Benicull és un dels 226 municipis valencians adherits a el pla ‘Edificant’ mitjançant el qual Educació de la Generalitat aporta el 100% dels fons econòmics perquè els ajuntaments tramiten les actuacions de millora, ampliació i construcció de centres educatius nous en les seves localitats.

Benicull es va adherir a ‘Edificant’ el 2018 per tramitar diferents millores de CEIP Eugeni Martí. No obstant això, amb una anàlisi posterior en profunditat i fruit de la reunió que es va mantenir el passat 12 de novembre, tant Educació de la Generalitat com el consistori han acordat que, dins de el pla ‘Edificant’, l’Ajuntament elabori una memòria per a construir el centre educatiu novament, ja que el consistori té la possibilitat de cedir uns terrenys municipals com a sòl educatiu.

Segons el director general d’Infraestructures Escolars, Víctor García, “d’aquesta manera, podrem realitzar braç a braç una obra necessària que va més enllà de millorar les actuals infraestructures escolars, perquè l’objectiu ara és fer un nou centre educatiu a Benicull i que la comunitat educativa tingui les infraestructures educatives dignes que es mereix “.

Així mateix, ha afegit que “aquest treball conjunt amb l’Ajuntament el vam iniciar ja i tindrà un recorregut de mesos, perquè quan estigui tota la documentació preparada, nosaltres delegaremos a l’Ajuntament la competència per tramitar la licitació d’obra amb els fons econòmics necessaris per la nostra part i, així, fer-ho realitat conjuntament “.

Segons l’alcaldessa, Maria Amparo Giner, “després d’aquesta reunió tenim unes bones valoracions pel compromís per part de la Conselleria de construir un nou col·legi en el municipi de la Ribera Baixa. Es tracta d’una reivindicació històrica per al municipi pel fet que en 40 anys no s’han dut a terme actuacions importants “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*