El Centre de Salut de Cheste fa una valoració de les dades sobre persones mortes i contagiades al municipi

Post també disponible en: Castellano

El coordinador d’el Centre de Salut de Cheste, Esteban Rosero, en representació de tot l’equip mèdic, ha emès un comunicat per informar de la coincidència entre les dades de persones mortes i contagiades per COVID-19 a Cheste publicats per la Conselleria i els registrats per part de Centre de Salut. Concretament les xifres ascendeixen a 17 persones contagiades confirmades per la prova PCR i 2 persones mortes.

Tal com ha explicat Rosero, les dades corresponen a casos confirmats per PCR a aquells / es pacients amb patologies greus que es derivaven a l’hospital. “Durant aquest període, a la població es van donar casos de febre i símptomes respiratoris lleus que es van aïllar i sobre els quals es va realitzar un control simptomàtic fins a la seva resolució, sense saber del cert si eren o no COVID-19. Fins fa dues setmanes, per protocol no es feia PCR, de manera que no es podia ni confirmar ni descartar l’etiologia de la COVID-19 “, ha apuntat el coordinador.

Malgrat que les dades animen a l’optimisme, ja que, segons l’informe de Conselleria, no hi ha registres de contagis confirmats en els últims 15 dies a Cheste, el coordinador de el Centre de Salut demana que no es baixe la guàrdia. “Cal allunyar-se de la fredor de les dades i seguir mantenint les mesures de protecció necessàries perquè la situació perduri: distància de seguretat, mascareta, rentats de mans i seguir les instruccions que en cada fase s’aconsellen. El risc d’aparició de nous casos no ha desaparegut i ens pot afectar en qualsevol moment “, subratlla.

Finalment, tant des del Centre de Salut com des de la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament, s’ha destacat el treball realitzat en les residències de Cheste La Humanitat i Saba i en l’Habitatge Tutelat Sant Lluc. “Han contribuït al fet que la xifra de morts sigui baixa”, ha declarat Rosero. També s’ha posat en valor la tasca de les institucions i serveis locals: Ajuntament, Policia Local, Guàrdia Civil, Protecció Civil, Brigada Municipal, agricultors, farmàcies, assistents socials i persones voluntàries. “I, per suposat, cal agrair que tota la població ha fet possible, amb la seva actitud, el baix nivell de persones afectades a Cheste”, coincideixen a afirmar Rosero i la regidora de Sanitat, Mª Ángeles Llorente

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*