El CIM «Santa Cecília» de Iàtova venç en la secció segona del Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana

El presidente del CIM «Santa Cecilia» junto al maestro y a músicos de la banda con el galardón.
El presidente del CIM «Santa Cecilia» junto al maestro y a músicos de la banda con el galardón.

Post també disponible en: Castellano

El CIM «Santa Cecilia» de Yátova durante su participación en el certamen.
El CIM «Santa Cecília» de Iàtova durant la seua participació en el certamen.

La banda del Centre Instructiu Musical «Santa Cecília» de Iàtova s’ha alçat amb el primer premi i la Menció d’Honor en la Segona Secció del Certamen de Bandes de la Comunitat Valenciana en virtut dels 333 punts aconseguits en la seua actuació d’aquest diumenge a el Palau dels Arts Reina Sofia de València.

La banda del CIM «Santa Cecília», dirigida per Juan Manuel Alarcón, s’ha imposat a la Unió Musical de Redován (segona amb 330,75 punts), dirigida per Daniel Ros Hernández; i a la Unió Musical de de Soneja (tercera amb 326,5 punts), dirigida per Juan Francisco Plasencia Civera; formacions contra les que ha competit des de les 10,30 hores d’aquest diumenge.

Les tres formacions han interpretat com a obra obligada “ORorDEdeSAsa”, d’Andrés Valero Castell, i el CIM «Santa Cecília» ha posat en faristol a més com a obra de lliure elecció “La porta de l’Àngel”, de Saül Gómez Soler, després d’interpretar el pasdoble “Música i vins”, de Manuel Morales Martínez.

El president del CIM «Santa Cecília» de Iàtova, Joaquín Ortiz, ha mostrat la seua «gran satisfacció» pel nou guardó que acaba de sumar ara la banda en una reeixida trajectòria durant els últims anys, entre els guardons aconseguits es troben les victòries en el Certamen de Dos Barris (Toledo); així com el primer premi i la menció d’honor en la Secció Segona del Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València aquest any; que se sumen al primer premi del Certamen de Bandes de la Diputació ja collit en els anys 1999 i el 2006, així com un segon premi en 1992.

El president ha ressaltat a més «el grandíssim nivell» de les tres bandes participants en aquesta categoria del certamen i les «fabuloses interpretacions» que ha realitzat la banda de la societat que ell presideix.

Miguel Tórtola, Joaquín Ortiz y Juan Manuel Alarcón.
Miguel Tórtola, Joaquín Ortiz i Juan Manuel Alarcón.

L’alcalde de Iàtova, Miguel Tórtola, ha estat dels primers a felicitar la banda pel seu nou èxit: “Felicitacions al seu director, Juan Manuel Alarcón, i al grup de professionals que ho van donar tot perquè el públic assistent vibrés amb la seua magnífica interpretació “, ha manifestat la primera autoritat local, que ha assistit amés al certamen.

“Tenim motius per enorgullir-nos de la tradicional passió musical de Iàtova i els èxits que les nostres dues bandes contínuament ens dediquen”, ha afegit Miguel Tórtola.

Momento en el que se ha conocido el fallo del jurado.
Moment en què s’ha conegut la decisió del jurat.

El Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana és la final autonòmica en què conflueixen les bandes guanyadores dels certàmens provincials organitzats per les diputacions i està impulsat per l’Institut Valencià de Cultura, amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana i el Palau de les Arts.

El jurat de la 41 edició del Certamen de Bandes de Música de la Comunitat Valenciana ha estat presidit per Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura. El vicepresident és Pere Manuel Aragó, la secretària és Maria José Albors i els vocals són José Alamà Gil, Lidón Valer, Isabel Rubio, Andrés Valero i Julio Domingo.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*