Observació astronòmica del trànsit de Mercuri davant el disc solar organitzada per L’Ateneu de Bunyol

Fotografía de Mercurio desde el castillo de Buñol hecha por el Ateneo el 9 de mayo de 2016.
Fotografía de Mercurio desde el castillo de Buñol hecha por el Ateneo el 9 de mayo de 2016.

Post també disponible en: Castellano

L’Ateneu de Bunyol ha organitzat una observació astronòmica de Mercuri per dilluns que ve, 11 de novembre, de 13,00 a 22,00 hores a la plaça d’armes del castell de la localitat.

«El trànsit de Mercuri és una efemèride al voltant de la qual organitzarem una observació astronòmica. Intentarem veure com el planeta Mercuri inicia el seu pas per davant del disc solar a les 13,35 hores i seguirà recorrent tot el disc fins a l’ocàs. Amb el crepuscle començarem a observar els astres més brillants i després de la seva finalització podrem veure objectes més febles», com han informat des del Ateneu.

«Disposarem com a mínim d’un telescopi refractor i un altre reflector, al primer li acoblarem un filtre per a l’observació solar i l’altre el farem servir per projectar el trànsit sobre una petita pantalla, i uns prismàtics per visualitzar els objectes mes extensos com planetes i objecte de cel profund», han afegit.

Els següents objectes seran visibles: la Lluna, els planetes Venus, Júpiter i Mercuri cap al sud-oest, els asterismos de les constel·lacions Óssa Major, Cassiopea, Lira, Cigne, Àguila, Pegàs i Andròmeda, estrelles importants Artur, Vega i Polar, objectes de cel profund com el doble cúmul de Perseu i la galàxia d’Andròmeda.

L’assistència és lliure i gratuïta i l’activitat tindrà dues parts: d’
13,00 a 18,00 hores s’observarà el trànsit de Mercuri i després del
ocàs i fins a les 22,00 hores el cel nocturn.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*