El Consell aprova la modificació del Pla Eòlic per redelimitar la zona 10 situada a Cofrents

Post també disponible en: Castellano

El Ple del Consell ha autoritzat la modificació de l’Acord del Consell, de 26 de juliol de 2001, d’aprovació del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana (PECV), per redelimitar la zona 10, establint l’aptitud per al desenvolupament eòlic de l’àrea exterior situada al nord-oest d’aquesta i declarant no aptes la zona nord-est i els paratges de los Chirrichales, Lloma de les Pilillas i Pic de la Sierrecilla situats al nord del Canó del Xúquer.

La zona 10 del Pla Eòlic de la Comunitat Valenciana originàriament estava definida per dues sub-zones, una septentrional identificada com “Serra del Boquerón”, ubicada als municipis de Cofrents, Xalans i Jarafuel, i una altra meridional anomenada “Aiora-Caroig”, inclosa íntegrament en el terme municipal d’Ayora.

Cal indicar que la modificació aprovada pel Consell només afecta a la primera, en particular al terme municipal de Cofrents exclusivament.

La modificació aprovada pel Consell ve motivada pels estudis ambientals realitzats durant la tramitació de la zona 10, iniciada el maig de 2007 i que va donar lloc a diversos plantejaments, anàlisi i pronunciaments, que han conduït a la Declaració Ambiental i Territorial Estratègica del passat 13 de desembre del 2018, de la Comissió d’Avaluació Ambiental de la Comunitat Valenciana.

D’acord amb aquesta declaració, determinades àrees (els paratges de Los Chirrichales, Lloma de les Pilillas i Pic de la Sierrecilla, situades al nord del Canó del Xúquer) de la part nord / septentrional de la zona 10, que inicialment eren aptes amb prescripcions , ja no ho són, bé per incórrer en criteris d’exclusió PECV (conseqüència de l’ampliació d’una ZEPA i aplicació d’altres criteris de protecció mediambiental), bé perquè s’ha acreditat que no disposen de recurs eòlic adequat.

Cal assenyalar que l’empresa Enerfin va sol·licitar que es promogués per l’Administració l’aprovació d’un pla especial per instal·lar un parc eòlic a Cofrents de 50 MW. En qualsevol cas, l’autorització per a la construcció del parc eòlic està subjecta a l’aprovació definitiva del pla especial i del projecte del mateix.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*