El Consell aprova un conveni amb l’Ajuntament de Xest per a la promoció de la salut a través de l’activitat física

Post també disponible en: Castellano

El Ple del Consell ha aprovat un conveni de col·laboració entre la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública i l’Ajuntament de Xest per al desenvolupament d’un programa de promoció, foment i pràctica de l’activitat física i exercici físic orientat a la salut.

La finalitat d’aquest conveni és regular la relació entre ambdues administracions per a la posada en marxa del programa municipal d’activitat física i salut VIU-ACTIU, que es va a desenvolupar des del centre de salut de Xest.

El programa va dirigit a la ciutadania resident o empadronada al municipi de Xest i estiguin assignats al centre de salut d’aquesta localitat. Per a l’accés, és necessària la prescripció d’activitat física per part del metge d’atenció primària a les persones amb sedentarisme i / o solitud no desitjada.

La posada en marxa d’aquest projecte no comporta despesa per a la Generalitat. En el conveni s’estableix que és l’Ajuntament de Xest qui es fa càrrec de les necessitats materials i de recursos humans per a la seva posada en funcionament.

Els professionals que imparteixen el programa disposen de formació tècnica en l’àrea de l’esport i l’educació física, a més de comptar amb especialització de màster en salut o prescripció d’exercici físic.

L’objectiu de la Conselleria de Sanitat és la promoció d’estils de vida saludables en la ciutadania des d’atenció primària amb els recursos municipals comunitaris. Per això, s’estan posant en marxa actuacions i iniciatives que fomenten la participació en pràctiques saludables.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*