El Consell de la Infància assessorarà a l’Ajuntament de Riba-roja sobre els problemes i les necessitats dels menors

El pleno del Ayuntamiento de Riba-roja de Túria de la legislatura 2019-2022.
El pleno del Ayuntamiento de Riba-roja de Túria de la legislatura 2019-2022.

Post també disponible en: Castellano

El ple de l’Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat el reglament del Consell de la Infància i Adolescència que regularà la participació dels joves i menors de la localitat en la vida social i política al mateix temps que crearà les vies perquè puguin expressar les seves problemes, inquietuds i necessitats recollida a la Constitució Espanyola i en la convenció de Drets del Nen de les Nacions Unides.

L’acord sobre aquest important reglament de la Infància elaborat per l’equip de govern del PSPV va ser ratificat pel Partit Popular, Ciutadans i Vox mentre que Compromís, Esquerra Unida i Podem votar en contra del mateix. La ratificació d’aquest acord obliga l’administració local al compliment estricte de les convencions internacionals dels nens i les nenes.

El Consell de la Infància i l’Adolescència creat per l’actual equip de govern pretén ser una via de participació del col·lectiu infantil i adolescent que els permeti emetre la seva veu com a subjectes actius de la societat. Tindrà caràcter consultiu, de participació i assessorament respecte de l’Ajuntament de Riba-vermella sobre totes aquelles qüestions que afectin aquest col·lectiu social.

Entre les seves funcions cal destacar l’obligació de l’administració de donar a conèixer totes aquells programes i plans que afecten l’atenció i participació del benestar social de la població infantil i adolescent a Riba-roja de Túria. A més, un membre designat per aquest organisme passarà a ser un integrant de l’anomenat Consell de Poble de la localitat.

A més, servirà com a espai i plataforma perquè els nens i nenes de Riba-roja puguin expressar les seves opinions, idees, necessitats i propostes de millora del municipi amb l’objectiu d’augmentar la qualitat de vida dels mateixos. Al seu torn, ha d’informar al consistori sobre les necessitats i problemes més característics de la infància i adolescència i sol·licitarà el programa anual d’actuació i els recursos destinats a aquests segments poblacionals.

Els integrants del Consell de la Infància i l’Adolescència col·laboraran des d’ara en l’elaboració i seguiment del pla municipal dissenyat a aquest efecte amb l’objectiu que s’ajustin a les necessitats dels nens i les nenes, amb un impuls sobre la unificació dels criteris i formes d’actuació, una major sensibilització i una formació adequada dels professionals que desenvolupen la seva funció amb la infància i l’adolescència de Riba-roja de Túria.

Finalment, es constituiran comissions de treball, de caràcter fix o variable, per tractar temes d’especial rellevància relacionades amb l’àmbit d’actuació del Consell per a la Infància i l’Adolescència, amb la presència inclosa del personal tècnic municipal, així com informadors qualificats en funció dels temes que s’aborden en cada reunió i que facilitin una major eficàcia dels mateixos.

  El Consell de la Infància i l’Adolescència estarà format per un president, un vicepresident, un secretari, un representant designat pel ple municipal, un representant de cada Ampa dels centres educatius, dos alumnes de cada un dels centres educatius, així com experts designats per la presidència per tractar determinats temes o qüestions d’àmbit públic.

L’equip de govern de Riba-roja de Túria ha subratllat que aquest reglament del Consell de la Infància i l’Adolescència “suposa un punt important per al benestar dels nens i les nenes del municipi que podran expressar la seva opinió i les seves inquietuds en un fòrum que l’ajuntament tindrà en compte a l’hora d’elaborar i confeccionar el pla anual de les activitats i programes municipals “.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*