El Consell inverteix més de 720.000 euros a millorar la seguretat viària a la cruïlla del Camí de la Creueta d’Algemesí amb la CV-512

Las obras que ha llevado a cabo la Conselleria han consistido en la construcción de una glorieta con un radio exterior de 30 metros.
Las obras que ha llevado a cabo la Conselleria han consistido en la construcción de una glorieta con un radio exterior de 30 metros.

Post també disponible en: Castellano

Las obras que ha llevado a cabo la Conselleria han consistido en la construcción de una glorieta con un radio exterior de 30 metros.
Las obras que ha llevado a cabo la Conselleria han consistido en la construcción de una glorieta con un radio exterior de 30 metros.

La consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha destacat la inversió de la Generalitat de 721.993 euros a millorar la seguretat viària al Camí de la Creueta d’Algemesí i ha recordat que, per al Govern valencià, ” la seguretat viària és una prioritat per la qual estem treballant i invertint des de principi de legislatura “.

Acompanyada per l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, i pel director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carles Domingo, la consellera ha visitat la rotonda que ha executat la Conselleria al Camí de la Creueta, a Algemesí, en la intersecció a la carretera CV-512.

Com ha recordat Salvador, “les dues vies són de vital importància per al municipi d’Algemesí, ja que el Camí de la Creueta es configura com l’eix vertebrador de la xarxa de camins agrícoles de la comarca, i la CV-512 és l’accés Aquest a la població des dels municipis veïns d’Alzira i Polinyà del Xúquer, connectant amb la CV-505 “.

Així mateix, ha assenyalat Salvador, “la intersecció entre el camí de la Creueta i l’inici de la carretera CV-512 es resolia fins ara mitjançant una intersecció en creu en què es permetien tots els moviments i sense carrils d’emmagatzematge”. Això unit a les característiques de la CV-512, que afavoreixen les altes velocitats en el tram, i l’important trànsit de maquinària agrícola de la zona, i la visibilitat reduïda en els accessos, ocasionaven tot un seguit de problemes de seguretat viària i de funcionalitat en la intersecció, ha apuntat la consellera.

En aquest sentit, Salvador ha afegit que precisament “la Conselleria on més està posant l’accent en la gestió de les carreteres de la Generalitat, és en la millora de les interseccions en creu que presenten importants problemes de seguretat viària a causa de les altes velocitats i el volum de trànsit, sobretot en traçat rectilinis, així com una deficient visibilitat i regulació dels accessos “.

A més, “estem donant resposta a una vella demanda dels veïns d’Algemesí que urgien l’adequació d’aquesta via molt important per al desenvolupament de la localitat”, ha ressaltat Salvador que ha valorat “la important col·laboració de l’Ajuntament en obtenir els terrenys necessaris per a l’execució de les obres “.

Segons ha explicat la consellera, “a causa de la precària situació econòmica que tenim ja que el pressupost està hipotecat per la mala gestió de l’anterior executiu, hem de prioritzar molt bé les inversions que fem i buscar aquelles que tinguin una major repercussió social, i invertir en seguretat viària sempre és molt rendible, ja que unes bones i segures vies de comunicació incideixen directament en la qualitat de vida de les persones i en la millora de l’activitat econòmica “.

Les obres que ha dut a terme la Conselleria han consistit en la construcció d’una glorieta amb un radi exterior de 30 metres. També s’han inclòs a l’execució dels camins agrícoles i la reposició dels serveis afectats per garantir l’accés als propietaris així com el normal funcionament de les explotacions agrícoles.

Complementàriament, s’ha dut a terme la il·luminació de la intersecció que incrementarà de manera substancial la seguretat en període nocturn o de condicions atmosfèriques desfavorables, i l’execució d’un pas ciclopeatonal que creua la carretera.

Per la seva banda, l’alcaldessa d’Algemesí, Marta Trenzano, ha valorat l’actuació duta a terme, “que permetrà millorar notablement la mobilitat dels veïns de la localitat”, així com l’interès de la consellera per desplaçar-se a conèixer la realitat dels municipis de la Comunitat i el treball que s’està fent “per establir les bases que un canvi és possible”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*