El Consell manifesta la seua repulsa per l’assassinat de Mónica i convoca a la societat a continuar treballant per una terra lliure de violència contra les dones

Post també disponible en: Castellano

El Consell ha manifestat la seua repulsa per l’assassinat de Mònica a Castelló de la Ribera i ha convocat a tota la societat valenciana per seguir treballant per una terra lliure de violència contra les dones.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, membres de Consell, representants de les institucions valencianes i la societat civil han guardat tres minuts de silenci davant del Palau de la Generalitat en repulsa per l’assassinat de Mónica, de 38 anys, i mare de dos fills.

Així mateix, la vicepresidenta de l’Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha participat en la concentració de silenci realitzada davant de l’Ajuntament de Vistabella de l’Maestrat, on es troba per celebrar diverses reunions sobre serveis socials municipals.

A el terme de la concentració davant del Palau de la Generalitat, la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha declarat que el “terrorisme masclista” va acabar amb la vida de Mònica, “una mort que no només, un cop més , colpeja durament als seus amics i familiars, sinó que colpeja durament a la societat valenciana “.

“La mort de Mònica és insuportable; és intolerable, com ho va ser també la de Alina fa tres setmanes a Moraira”, ha continuat la consellera.

Per aquest motiu, ha insistit Bravo, des de la Generalitat “seguirem treballant perquè aquesta terra sigui una terra lliure de violència contra les dones” perquè “no volem que ni una dona més formi part de la llista de la infàmia”.

Per la seua banda, des de Vistabella, la vicepresidenta Oltra ha mostrat el seu dolor per l’assassinat de Mónica i la solidaritat de el Consell amb els seus familiars i éssers estimats; i ha reiterat la “necessitat que la societat segueixi mostrant la seva unitat davant la barbàrie masclista, que mostrem que estem de la banda de les víctimes i enfrontats als assassins”.

“En aquest sentit, ha afegit la societat valenciana en el seu conjunt, des de les institucions als partits polítics, entitats, persones individuals hem de seguir mostrant que mai deixarem de treballar per una societat igualitària, per una societat en la qual la violència contra les dones desaparegui del nostre dia a dia “.

15 dones assassinades el 2020

La mort de Mònica a Castelló de la Ribera suma un total de 15 dones assassinades en el que va de 2020; 1.048 des que es van començar a comptabilitzar el 2003. D’aquestes 15 dones assassinades el 2020, solament una va presentar denúncia.

La consellera de Justícia ha indicat que 2020 “ens està llançant ia una xifra d’una dona assassinada cada quatre dies; és una xifra de l’horror, és una xifra insuportable”.

Referent a això, Bravo ha recordat que tota la societat “hem de recolzar-les; hem de ajudar-les a vèncer la por; tenim tots i totes l’obligació de denunciar”.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*