La denúncia d’un veí de Benifaió permet a la Guàrdia Civil detindre al líder d’un grup criminal que utilitzava la usurpació d’identitat per a cometre estafes bancàries

Post també disponible en: Castellano

L’estafador es va fer passar per un treballador de l’entitat bancària per a aconseguir estafar al denunciant 2.600 euros de compres en línia.

El líder del grup criminal ha sigut detingut, mentre que altres 3 persones estan sent investigades

La Guàrdia Civil de València deté al líder d’un grup criminal que utilitzava la usurpació d’identitat per a cometre estafes bancàries.

L’any passat, un veí de la localitat de Benifaió (València) va presentar una denúncia en un aquarterament de la Guàrdia Civil en la qual afirmava haver rebut una trucada d’una persona que deia cridar-li des de la seua entitat bancària. L’estafador li va proporcionar dades sobre l’estat del seu compte bancari, alguna cosa que, en principi, només podia conéixer el banc i ell mateix. Això li va generar a la víctima la suficient confiança per a creure que realment estava parlant amb un treballador de l’entitat. En la conversa, es va advertir al denunciant que hi havia una sèrie de càrrecs i accessos al seu compte, tots d’origen fraudulent i se li va encomanar que li facilitara en aqueixa crida una sèrie de codis que li arribarien per missatge de text. El denunciant va fer el que se li va requerir sent el resultat el càrrec de fins a cinc compres en línia per valor de 2.600 euros.
Va ser llavors quan els agents van començar la investigació dels delictes relacionats amb l’àmbit tecnològic i informàtic, donant principi a l’anomenada Operació ‘CLOTXER’. Durant la primera fase de la investigació, es van estudiar les línies de telèfon mòbil utilitzades i es va tindre en compte la probable intrusió en la banca en línia de la víctima per part dels estafadors per a fer-se amb tota la informació usada per a generar la confiança de l’estafat. També es va realitzar un estudi detallat de tots els moviments del compte bancari. 
Els agents van arribar a la conclusió que el grup criminal autor d’aquesta estafa actuava des de Castellar del Vallés, Montornés del Vallés i Terrasa, totes elles localitats pròximes entre si, dins de la província de Barcelona.
Fetes els últims esbrinaments, es va aconseguir apuntar a 4 persones, homes de la localitat descrita, els quals havien sigut els autors perpetradors d’aquesta estafa i, també, de “moure els diners” a través de diferents comptes bancaris d’altres persones amb l’objectiu de dificultar la seua relació directa amb l’estafa.
Finalment, aquestes 4 persones van ser identificades i localitzades els dies 15, 16 i 17 de febrer, detenint al líder i investigant policialment a les altres 3. El detingut és un home de 20 anys i de nacionalitat espanyola a qui se li imputa un delicte d’estafa bancària. 
Les diligències han sigut entregades en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció Número 1 de Carlet.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*