El Consorci València Interior es reuneix amb els municipis de la Mancomunitat del Camp de Túria per abordar la gestió de residus

Post també disponible en: Castellano

El Consorci València Interior (CVI) es va reunir ahir amb els representants dels municipis de la Mancomunitat del Camp de Túria per tractar les qüestions relacionades amb la gestió de residus a la zona. En concret, el president de l’ens supramunicipal i alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, i el gerent Ángel Rodríguez, van posar al centre del full de ruta la recollida selectiva dels bioresidus, qüestió obligatòria a l’hora de complir amb els objectius que marca el Pla Integral de residus de la Comunitat Valenciana (PIR CV) que indica que s’ha de reciclar el 50% dels residus domèstics a 2020.

“Per arribar a aquests números, com bé sabeu, és necessària la recollida selectiva dels bioresidus per a això es requereix una planificació ordenada de la gestió dels residus en els vostres plans locals de residus” van assenyalar els responsables de l’CVI, que van afegir que amb la correcta gestió de les restes de poda i la introducció de la gestió separada de la matèria orgànica “es poden arribar a aquestes xifres d’una manera molt eficient”.

Alternatives per a la satisfactòria recollida de la selectiva

Durant la trobada es va abordar també la problemàtica que tenen els municipis pel que fa a la recollida separada d’envasos lleugers i paper-cartró. Aquest servei, encomanat a l’CVI pels seus ajuntaments el 2010 i finançat per Ecoembes, és l’activitat que genera més problemes per als veïns, la qual cosa motiva queixes de la ciutadania i dels ajuntaments perquè la recollida resulta insuficient.

L’augment de les aportacions i la caiguda dels preus de l’cartró han fet que en els últims mesos la freqüència de recollida dels contenidors hagi estat clarament insuficient, de manera que s’han produït desbordaments recurrents al llarg de tot l’àmbit de l’servei consorciat . És per això que en la reunió d’ahir es van plantejar diverses alternatives per solucionar aquesta situació com més aviat millor, de manera que s’atenguin a les necessitats actuals reals de cada localitat, tenint en compte que de mitjana, la recollida dels envasos lleugers ha augmentat en els últims dos anys un 35%.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*