El Consorci València Interior presenta al seu Assemblea una eina web de consulta sobre la gestió dels residus de la seva ciutadania

Esta presentación tuvo lugar durante la reunión de la Asamblea General del CVI.
Esta presentación tuvo lugar durante la reunión de la Asamblea General del CVI.

Post també disponible en: Castellano

Esta presentación tuvo lugar durante la reunión de la Asamblea General del CVI.
Aquesta presentació va tenir lloc durant la reunió de l’Assemblea General del CVI.

El Consorci València Interior ofereix a la ciutadania dels municipis consorciats un còmode eina per conèixer tots els aspectes relacionats amb la gestió de residus de manera fàcil, ràpida i directa. En aquesta plataforma, que es pot trobar al web www.consorciovalenciainterior.es, el disseny gràfic cobra un especial protagonisme, convertint aquest espai en una eina intuïtiva. Amb aquesta eina, els veïns i veïnes de cada municipi podran trobar de manera transparent com es recull cada tipus de residu, com i on es tracta i quin és el resultat de la seva gestió.

Dins d’aquesta plataforma, les persones que resideixin en els ajuntaments consorciats podran trobar de manera atractiva totes les xifres sobre gestió de residus pertanyents als seus municipis mitjançant gràfics interactius. Així, es pot consultar la quantitat anual que es recull de cada tipus de residu, agregada i per municipi, l’aportació de residus per habitant, el percentatge anual de recollida separada, la variació d’un any a un altre en la recollida, el percentatge de reciclat efectiu dels residus municipals i el cost total del tractament de residus per habitant.

I tot això està accessible de manera intuïtiva i directa. Aquesta eina és el resultat pràctic d’aplicar el Manual de Comunicació Efectiva en matèria de residus per a entitats locals, elaborat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies en col·laboració amb Ecoembes, que posa a disposició dels municipis la plantilla sobre la qual el Consorci ha bolcat les dades de tots els municipis de la seva àrea de gestió. L’aplicació web permet també consultar la documentació de referència en matèria de residus a la Comunitat Valenciana, a nivell nacional i europeu. També s’ha inclòs un apartat amb la normativa d’aplicació del consorci, on apareixen els convenis, els estatuts, els reglaments i les taxes, així com la informació econòmica, les actes de les assemblees, les dades de gestió i les autoritzacions ambientals integrals.

A més, compta amb jocs per conèixer el grau de coneixement dels hàbits correctes en matèria mediambiental, les equivalències entre els residus i els punts de la meva Compte Ambiental i un altre més amb els errors més comuns a l’hora de separar residus.

Pel president del Consorci, Manuel Civera, es tracta de posar en valor un treball “exhaustiu i minuciós en el que portem un any treballant per fer d’aquesta plataforma un lloc d’informació de referència, totalment transparent i on aparegui tota la feina que es realitza en el CVI en tots els seus àmbits “, ha conclòs.

L’Assemblea aprova el pressupost

Aquesta presentació va tenir lloc durant la reunió de l’Assemblea General del CVI, en la qual també es van aprovar els pressupostos per a 2019, amb un import de 18.882.813,05 euros, on el 85% de la mateixa corresponen a despeses de prestació efectiva dels serveis de gestió de residus.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*