El consul d’Ucraïna a València i l’alcalde de Riba-roja obrin noves vies de cooperació

Post també disponible en: Castellano

Tots dos representants han acordat explorar la via de l’agermanament amb una altra ciutat de similars característiques.

L’alcalde de Riba-roja de Túria Robert Raga ha rebut aquest dilluns 20 de juny al cònsol honorari d’Ucraïna, Pablo Gil, per a tractar amb ell la invasió de Rússia i l’ajuda aportada des del municipi valencià en aquests últims mesos.

Durant la trobada, tots dos representants han abordat la qüestió de la germanor entre Riba-roja i un municipi ucraïnés de similars característiques – especialment en el camp logístic i industrial- com a via de col·laboració més estreta i efectiva per a l’intercanvi de necessitats i coneixements, a més de ser un impuls més en la futura reconstrucció del país.

Raga i Gil han estat d’acord sobre la necessitat de posar en comú esforços per a poder pal·liar de manera modesta als danys que la invasió Russa està causant a moltes ciutats i pobles ucraïnesos, i també, per a “reforçar els valors que inspiren el projecte europeu del qual formem part i al qual aspira Ucraïna” ha explicat Raga.

“La pau i el progrés es construeix des de les grans ciutats però també des de municipis mitjans i xicotets que són germen d’esperança per a la recuperació d’un país que actualment està patint un atac il·legal i inhumà” ha afegit Raga qui ha recordat que Riba-roja ha contribuït a l’esforç solidari amb més de 15 tones de béns i aliments procedent de veïns i veïnes, a més de l’acolliment i ajuda a prop de 40 persones refugiades de guerra.

El cònsol ha agraït el suport i l’interés mostrat i ha explicat que el projecte d’agermanament que haurà de realitzar-se a través també de la comunitat ucraïnesa present en Riba-roja buscarà establir-se amb algun municipi de l’oest del país, zona la menys afectades pel conflicte.

“Desgraciadament la nostra mirada es posa sobre aqueixa zona ja que la part oest està totalment destrossada i ens trobem amb alcaldes i representants ucraïnesos arrestats o desapareguts” ha explicat Gil alhora que ha evocat la possibilitat de visitar la zona en primera persona, al costat de l’alcalde de Riba-roja, Almussafes, Paiporta i Bétera, uns altres dels ajuntaments que s’han sumat a la proposta del consolat d’Ucraïna a València.

Trobada ama refugiats

Durant la trobada que ha durat prop d’una hora, l’alcalde ha presentat al jove Artem i la seua mare, Oxana, que van haver d’eixir del país després de perdre la vida el seu altre fill i el marit durant un bombardeig. El menor que ara està instal·lat amb la seua mare en el municipi, va perdre el seu braç durant l’atac.

El cònsol ha pogut conversar amb la família que porta mesos acollida en Riba-roja i totalment integrada a través de l’escolaritat del jove i d’activitats i tallers amb la mare, i a través del servei especial d’orientació i suport que l’ajuntament ha posat en marxa des de Serveis Socials.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*