El CVI acorda disminuir en 2021 la taxa dels establiments que van cessar la seua activitat durant el confinament per la COVID

Post també disponible en: Castellano

Els centres d’ensenyança, les instal·lacions esportives, els campaments i les discoteques pagaran entorn d’un 50% menys per haver generat menys residus

Els bars, restaurants, hotels i hostals pagaran aproximadament un 25% menys

L’Assemblea de el Consorci València Interior (CVI) celebrada hui a la planta de Llíria ha acordat aprovar definitivament una modificació de l’ordenança reguladora de la taxa de serveis ambientals, mitjançant la qual s’ha inclòs una disposició transitòria per ajustar els imports als establiments que han hagut de tancar o disminuir la seua activitat durant el confinament per la crisi de la COVID-19.

Per exemple, els bars, restaurants, hotels i hostals pagaran aproximadament un 25% menys que aquest any donat que han estat tancats tres mesos i, en conseqüència, han generat menys residus. A més, els centres d’ensenyament, les instal·lacions esportives, els campaments i les discoteques pagaran al voltant d’un 50% menys atès que la disminució en la generació de residus ha estat més acusada que en la resta d’establiments a l’estar sense activitat més temps.

Independentment d’aquest ajust d’imports per 2021 per la situació anòmala d’aquest any, abans de l’estiu el Consorci va decidir endarrerir a octubre el període de cobrament de l’anualitat en curs i facilitar la sol·licitud d’ajornaments pensant en els veïns i empreses en dificultats per la pandèmia.

Durant la sessió es va aprovar també l’actualització de l’ordenança de serveis addicionals per als municipis de l’consorci. Entre els serveis que s’ofereixen s’inclou el reforç de la recollida separada dels envasos lleugers i el paper cartró, bé mitjançant l’augment de el nombre dels contenidors o bé incrementant la freqüència de recollida.

Amb això es pretén donar solució a la demanda dels ajuntaments que sol·licitaven un augment en la prestació de serveis de recollida selectiva de residus, atès que s’ha detectat que tal com estava plantejat en 2010 era insuficient i, per tant, cal una major cobertura i un increment en la freqüència de recollida per part de l’adjudicatària. Es pretén així evitar els desbordaments i prestar un servei de qualitat adequat a les quantitats de residus d’aquest tipus aportades en cada localitat.

També s’ofereix un reforç en el servei de recollida de voluminosos en Punts de Recollida de Voluminosos (PRV) creant nous espais destinats al efecte o bé augmentant la freqüència de recollida, la retirada i gestió puntual de restes voluminosos acumulats o la prestació de servei addicional de contenidors per a residus voluminosos o per residus de construcció i demolició. Amb aquesta ordenança es regula també la possibilitat que els ajuntaments trien la manera de pagament d’aquests serveis addicionals: repercutir a través de la taxa de tractament o mitjançant autoliquidació.

Durant l’assemblea es van explicar també les línies principals del pressupost de 2021 que ja s’està preparant.

Mi banner
Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*