El CVI aprova un pressupost de 28 milions d’euros per a la gestion dels residus dels 61 municipis consorciats 

Post també disponible en: Castellano

L’ens acorda també un nou conveni de col·laboració amb el COR-V5 pel qual es tractaran residus de les comarques del sud de la provincial de València. 

L’assemblea del Consorci València Interior ha aprovat els pressupostos per a 2024 per un import de 28.693.521,37 euros per al tractament dels residus de 61 municipis de les 5 comarques d’interior de la província de València. 
Aquest òrgan ha acordat també el nou conveni amb el Consorci de Residus COR-V5 pel qual es valoraran i eliminaran residus domèstics de les comarques del Sud de la província de València, per un import d’1.078.000 euros. En concret, l’acord contempla el depòsit d’un màxim de 40.000 tones a l’any de residus als complexos de Llíria i Caudete de las Fuentes, procedents de les comarques de la Costera, la Canal de Navarrés, la Safor, la Vall d’Albaida i la Vall d’Aiora-Cofrents.

El conveni té una validesa de tres anys (de l’1 de juliol de 2024 a l’1 de juliol de 2027) i durant aquest període es tractaran tant els residus urbans mesclats com la Fracció Orgànica Recollida Separadament (FORS). La proposta s’ha realitzat a petició del COR-V5, atés que en l’actualitat manquen d’instal·lacions en el seu àmbit geogràfic per a valorar i eliminar els seus residus, sent aquesta una solució transitòria. L’acord se subscriu atés que les plantes del CVI sí que tenen capacitat per a assumir aquestes quantitats de residus, sota el principi de proximitat i el de responsabilitat compartida que marca el PIR-CV i les normatives estatals i europees per a afrontar els reptes en matèria de gestió de residus.

Què és el Consorci València Interior

El Consorci València Interior és l’ens supramunicipal que duu a terme el tractament dels residus de 61 municipis de les cinc comarques de l’interior de la província de València: Camp de Túria, la Regió muntanyenca, la Foia de Bunyol-Xiva, la Plana Utiel-Requena i el Racó d’Ademús. Per a això compta amb dues plantes de tractament de residus, situades a Llíria i Caudete de las Fuentes, així com una planta de transferència a Xiva. És a Caudete de las Fuentes on es troba també situat l’abocador, lloc on s’eliminen de manera segura les fraccions que no han pogut ser recuperades en les plantes de tractament.

Mi banner

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*